sâmbătă, aprilie 1, 2023

Iohannis a pierdut „casa-fabrică-de-bani” din centrul Sibiului, după 16 ani de procese, şi trebuie să returneze statului 320.000 de euro

 

Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului, care îi aducea cele mai mari venituri. Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat miercuri asupra contestației în anulare depuse de avocații președintelui, după ce, anul trecut, soții Iohannis şi-au pierdut calitatea de proprietari.

Preşedintele Klaus Iohannis transmite prin purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale că respectă deciziile instanţelor de judecată şi s-a conformat deciziei instanţei privind casa din centul Sibiului, încă din noiembrie 2015.

Curtea de Apel Pitești a decis definitiv ca soții Iohannis să-și piardă calitatea de proprietari ai casei din centrul Sibiului.

Ei nu mai erau proprietari ai acestei case din luna aprilie a anului trecut, după ce au fost radiați din cartea funciară, la solicitarea Administrației Finanțelor Publice.

Anterior, familia Iohannis a pierdut în instanță dreptul de proprietate asupra acestei părți din casă, printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Brașov.

Casa a fost naționalizată, apoi cumpărată de foștii chiriași, cărora le-au fost anulate contractele, în urma unei cereri de retrocedare a unui presupus moștenitor.

De la acest moștenitor a cumpărat familia Iohannis jumătate din casă.

Instanța a decis că actele de moștenitor ale fostului proprietar nu sunt valide, iar, după 16 ani de procese, casa a revenit în posesia statului.

Sentința a fost atacată de soții Iohannis, iar magistrații Curții de Apel Pitești sunt așteptați să dea astăzi o soluție – fie Klaus Iohannis își reia drepturile de proprietar, fie pierde casa definitiv.

Foto: www.riseproject.ro

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news