luni, februarie 6, 2023

Isteria produsă de vânzarea „Teatrului Vechi” e un BLUF: Clădirea de pe Gheorghe Lazăr, nr. 3, a fost amanetată încă din noiembrie, 2020!

 

Teatrul vechi sau Teatrul Hirschl, clădirea-monument istoric situată pe strada Gheorghe Lazăr nr. 3, cu vedere pe Bulevardul REVOLUȚIEI, primul edificiu de teatru permanent de pe teritoriul României,  construită în anul 1817 este antamată de către un cetățean român de origine germană încă din luna noiembrie a anului trecut. 

Acest om – care deocamdată ține să-și păstreze identitatea pentru el – a plătit avansul (10.000 de Euro, conform surselor noastre) unei agenții imobiliare și a efectuat toate actele notariale necesare tranzacției, urmând să obțină NEGAȚIILE TUTUROR INSTITUȚIILOR STATULUI (adică neexercitarea dreptului de preemțiune din partea acestora),… respectiv la a o cumpăra cu suma de 200.000 de Euro (dacă sumele vi se par ridicole, nu dați vina pe noi!).

Cumpărătorul urmează să vină cu banii în această săptămână, la încheierea tranzacției finale – când informațiile vor fi comunicate oficial.

 

Ultimele Știri

Related news

4 COMENTARII

 1. Nu e nici un bluf! Decât, cel mult al vostru. Dacă într-adevăr s-a vândut cu un avans de 10.000 euro (!!!) atunci să ni se explice cum de a fost posibilă tranzacția când CLM mai avea drept de prim cumpărător! Aradul trebuie să știe!
  Gheorghe SCHWARTZ

  • CLM a tot fost invitată să cumpere, domnule Schwartz, de mai bine de 5 ani clădirea aia. Ani de zile a stat bannerul ala cu „CEDEZ GRATUIT” pe balconul fostei C.C.M. Proprietarul a fost refuzat, în scris, de „n” ori, iar alegătorii mințiți de toate „administrațiile Falcă” – vom prezenta acte în acest sens. Dacă acum se reintroduce in sedinta CLM, va fi, deci, din nou un BLUF… pe care doar incocenții îl văd ca bună intenție.

 2. Posibil că e o neînțelegere. Expresia „este amanetată de către un cetățean român de origine germană încă din luna noiembrie a anului trecut. ” este incorectă, imposibilă.
  De oarece a amaneta un bun, nu poate să o facă decât proprietarul.
  Or, „cetățeanul român de origine germană” poate fi cumpărător; a făcut ofertă de cumpărare, iar dacă cel care are drept de preemțiune nu și-l valorifică, ca să fie sigur că va avea prioritate, se încheie un act la Notariat, denumit „promisiune solemnă de vânzare-cumpărare” care se consemnează în Foaie de avere a imobilului din Cartea Funciară.
  Promitentul vânzător primește un avans, iar încălcarea „promisiunii” aduce cu sine returnarea dublu sau triplu a avansului dat de promitentul cumpărător.
  După părerea mea, nici un demers nu va avea succes de reabilitare fără acordul „cetățeanului român de origine germană”.
  E clar! Autoritățile statului nu se implică !

  • Cuvântul corect era „antamată”… „amanetată” a ieșit probabil de la „autocorect”… sau eram eu „pe alt jargon” la ora aia. Mulțumesc, oricum!

Comentariile sunt închise.