duminică, ianuarie 29, 2023

Jandarmii arădeni au prins un tânăr de 18 ani care spărgea mașini cu bujia și le golea de lucruri valoroase

[INFORMARE DE PRESĂ]

În data de 6 decembrie, printr-un apel la 112 se anunța spargerea unei mașini, pe o stradă din Arad. Semnalmentele autorului faptei au fost transmise prin stația radio către toate forțele de ordine din teren.

În scurt timp, jandarmii arădeni au identificat în zona Gării un tânăr care corespundea datelor transmise și care, la vederea colegilor noștri, a devenit agitat.

Jandarmii l-au oprit pe tânăr și l-au identificat. În urma controlului corporal, au găsit asupra lui un telefon mobil pe care acesta a recunoscut că l-a furat.
Tânărul de 18 ani a declarat jandarmilor că a reușit, cu ajutorul unei bujii, să spargă geamul unei mașini și să sustragă geanta care se afla pe scaun. După ce a văzut că în portofel sunt numai acte, a luat doar telefonul mobil, iar geanta a abandonat-o într-o toaletă publică.
Ulterior, colegii noștri au găsit geanta și actele în locul indicat.

Pe numele tânărului, jandarmii arădeni au întocmit actele de sesizare pentru infracțiunile de distrugere și furt, iar împreună cu bunurile recuperate, le-au predat polițiștilor pentru continuarea cercetărilor.

Biroul de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad

…………………………………………….

BULETIN DE PRESĂ
Reținut pentru furt din auto

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un tânăr de 18 ani, din Arad, care, în după-amiaza zilei de 6 decembrie a.c., folosind un corp dur, ar fi spart geamul portierei unui autoturism parcat pe strada Miron Costin, din care ar fi sustras o geantă cu documente personale și bunuri. Prin fapta sa, tânărul a cauzat un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei.

Ulterior, în urma investigațiilor efectuate și cu sprijinul jandarmilor arădeni, cel în cauză a fost depistat în zona Gării CFR Arad, pe numele său fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii continuă documentaarea activității infracționale a celui în cauză, acesta fiind bănuit de comiterea altor fapte de această natură, în municipiu.

PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN AUTO, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ:
  • NU lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare (telefoane mobile, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete), chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
  • NU lăsați la vedere (sau în torpedou) documente personale sau ale autoturismului;
  • În stațiile PECO, NU lăsați autoturismul neasigurat în timpul achitării contravalorii combustibilului;
  • NU lăsați geamuri deschise sau întredeschise dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp;
  •  Inscripționați numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiectele ușor demontabile (casetofoane, oglinzi, baterie etc);
  • Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată.

Biroul de presă al Inspecoratului Județean de Poliție Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news