CAMPANII

[JOCURI DE CULISE] Nemulțumiții din toate liniile PNL Arad așteaptă primul prilej pentru a scăpa de Falcă

 

În PNL Arad domnește un uriaș val de nemulțumire, cum niciodată de la înființarea… PD-L n-a mai fost.

De la simpli activiști de partid până la mai marii decidenți, nu auzi altceva decât critici ale unora față de alții și mai ales față de conducătorul lor (care încă se mai crede iubit), Gheorghe Falcă.  Fiecare dintre aceștia are unul sau mai multe motive de nemulțumire și încearcă găsirea unor aliați pentru a reuși la apropiatele alegeri interne să-l debarce pe Falcă!

Familia Eusebiu și Gianina Pistru, principala finanțatoare a partidului, a ieșit din grațiile lui Falcă. Dacă Eusebiu a ajuns pe loc eligibil de parlamentar, mai mult prin amenințările adresate că va rupe partidul în două, Geani,  însă, simplu consilier local, nu mai este băgată în seamă prin Primărie așa cum era odată. Dacă ținem cont că deputatul Pistru are influență într-o zonă destul de mare a județului, iar Geani controlează aproape în totalitate organizația municipală a cărei președinte este, ținând cont  și de  potența  financiară considerabilă a cuplului,  este foarte posibil ca cei doi să fie principalii adversari ai lui Falcă la alegeri, Eusebiu țintind chiar președenția organizației județene.

Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad este o altă nemulțumită, acest lucru datorându-se neaccederii în Parlament, unde Falcă i-a garantat accesul, dar scorul slab înregistrat de partid i-a blocat calea. Și cum pe scaunul de vicepreședinte a rămas Claudia, pretendentul la acesta, consilierul județean Ovidiu Moșneag – fosta „umbră” a lui Falcă și fost director economic al Aeroportului Arad, a rămas și el cu buzele umflate… „doar” consilier județean.

Fostul senator și ministru de interne, Costel Traian Igaș, este un alt fost pedelist care îngroașă rândul nemulțumiților. Deși cu funcție în Biroul Permanent Național, Igaș a fost tras pe linie moartă de către Falcă, acesta răzbunându-se astfel pentru atitudinea contestatoare față de el. Deși în prezent Costel pare a sta departe de politică, ocupându-se cu prioritate de afaceri, sunt convins că în subteran lucrează la formarea de coaliții pentru a accede la conducerea partidului.

Iustin Cionca, cocoțat pe scaunul de președinte al CJ Arad de către tătucul Falcă, pare a sta liniștit deoparte, de vreme ce și-a realizat obiectivul. Dar, în realitate lucrurile nu stau chiar așa, căci Marini s-a cam săturat să fie considerat marioneta lui Falcă, sau mai bine zis un fel de Grindeanu a lui Dragnea de Arad. Iar dacă ceilalți se vor coaliza și îi vor propune să candideze, în nici un caz n-ar spune „NU”.

A, era să uit de foștii liberali, care din păcate nu prea mai există, cam toți evadând spre ALDE sau retrăgându-se, forțat sau mai puțin forțat, într-un con de umbră. Mai vocal dintre ei este Primarul Ineului, Călin Abrudan, care-și manifestă în mod public opoziția față de Ghiță Falcă și, cam atât. Neluțu Cristina, fost copreședinte al PNL după unificare, practic nu mai contează în peisaj, fiind arhimulțumit cu postul de senator oferit de Falcă, iar Sergiu Bâlcea, un anonim până nu demult este și mai mulțumit că a fost adoptat de vechea echipă pedelistă, alegându-se de altfel cu un post călduț de vicepreședinte la CJ.

Între timp, Gheorghe Falcă pare că a ieșit din peisaj, fiind foarte puțin vizibil în ultima perioadă. Gurile rele spun că s-ar pregăti de retragere, că nu ar mai candida, atât timp cât principalul lui susținător din umbră, generalul Florian Coldea, pare a fi tras pe linie moartă. Mai spun unii că își pregătește apărarea în eventualitatea punerii în urmărire penală  datorită multelor dosare care zac prin sertarele DNA-ului și care este foarte probabil să iasă la iveală în viitorul apropiat. Dar cum îl știu, Ghiță nu face altceva decât să-și lingă rănile în urma usturătorului eșec suportat la alegerile parlamentare, atât pe plan local, cât și național, unde a fost șef de campanie al partidului și, la momentul oportun va contracara cu toate forțele. Dacă marea masă a contestatarilor vrea cu adevărat să-l detroneze nu au altă variantă decât de a-și uni energiile căci, altfel, vai și amar…

Bruno Biringer, 11 februarie 2017 1:27