joi, august 11, 2022

Judecătorul Adriana Stoicescu: „Poate e timpul să batem și noi cu pumnul în masă și să lăsăm la o parte eleganța atunci când hienele atacă”

 

Atac dur al fostului președinte al Tribunalului Timiș lansat în miezul negocierilor dintre PNL, USR PLUS și UDMR pentru împărțirea funcțiilor în viitorul Guvern. Negocieri care conturează Imaginea hienelor împărțindu-și un stârv”

O poză cât un milion de cuvinte, în care, cu zâmbete mijite pe sub măștile de bășcălie, fiii securiștilor și ai torționarilor bunicilor și părinților noștri își împart ce a mai rămas din țară. Limita abisului în care ne prăbușim de 30 de ani nu se mai vede.
 
Cu un cinism rar, dezinvolt și sigur pe el, politicianul român, indiferent la numele partidului care îl primește grijuliu, are un singur scop: să se îmbogățească rapid, să stea cocoțat la putere în așa fel încât el și urmașii urmașilor lor să doarmă liniștiți.
 
Cu mâna pe putere, să învârtă bani și legi, să lege oamenii care nu îi sunt pe plac, apoi să se retragă la o bătrânețe liniștită, zâmbind superior în timp ce își primește pensia care-i un mizilic față de ce va fi reușit să fure până atunci.
 
De parcă nu ar fi destul, politicianul român rămas pe dinafară, fără coledzi, cum ar zice Caragiale, face ce i-a mai rămas: aruncă cu propriile dejecții în oameni pe care nu are cum să îi înțeleagă, oameni care au muncit toată viața, au dat examene toată viața, și-au asumat decizii toată viața.
 
Cum să tac atunci când citesc ce scrie un minuscul personaj, cocoțat vremelnic de alții în demnități pe care nici măcar nu le înțelege, fără a avea nici o legătură cu justiția?
 
Cum să tac atunci când un politician rămas pe dinafara unei scene oricum cangrenate își permite să afirme că „Dana Gârbovan nu are moralitate și onestitate”, că „ Lia Savonea este un săpun”?
 
Cum să taci când un monument de ipocrizie și traseism politic vorbește de cinste, adevăr și morală?
 
Nu mai aveți strop de rușine, nu mai aveți limite, nu vă mai cunoașteți locul! Ați învățat cât au învățat doamnele Gârbovan și Savonea? Ați dat examenele lor? Ați fost vreodată în papucii lor? Ați fost în sala de judecată cu ele? Ați muncit la redactat sentințe în locul lor?
 
M-am săturat să văd pipițe de doi bani și mojici crescuți în puf cum ne insultă pe toți, fără scrupule și fără să clipească. Pentru că insultându-le pe Gârbovan și pe Savonea mă insultă, indirect, și pe mine.
 
Poate e timpul să batem și noi cu pumnul în masă. Și să lăsăm la o parte eleganța atunci când hienele atacă.” – este postarea făcută de judecătorul Adriana Stoicescu pe pagina sa de facebook.
Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news