Acasă Comunicate de presă Județul Arad este sub COD GALBEN de FURTUNI

Județul Arad este sub COD GALBEN de FURTUNI

0
Furtuna

Începând de astăzi, 01 octombrie 2022, de la ora 17:00, județul Arad se va afla sub avertizare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă până mâine, 02 octombrie la ora 06:00, conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.

În intervalul menționat sunt prognozate averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50l/mp.

RECOMANDĂRI pentru populație

Pentru prevenirea unor situații de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad recomandă populației să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere, în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

În situația manifestării vântului puternic, le reamintim cetățenilor să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care să le asigure protecția.

Totodată, parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanță de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea râurilor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Pompierii militari arădeni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Informare de presă – ISU Arad

Exit mobile version