POLITICE

KARMA de Târnova: socrul viceprimarului-sifon Cătălin Oprea a căzut cu tractorul în „Pârâul Bolundului” de pe „podul de un miliard” sifonat de prietenul lui Iustin Cionca și a lui Cionca Iustin!

 

Comuna Târnova, cu satele ei Agrișu Mare, Arăneag, Chier, Drauț și Dud, însumează 207, 44 de kilometri pătrați de imbecilitate administrativă, corupție agresivă și pericole publice la tot pasul – un loc nerecomandat nimănui pentru investiții, relocare sau „simplă excursie”. Faptul că a fost condusă, vreme de 30 de ani, de unul-și-același Florin Farcașiu explică tot… inclusiv incidentul (hilar pentru extra-târnoveni – rușinos, penal și trist pentru administratori) petrecut ieri, pe „podul” din satul Agrișul Mare, când tractorul socrului viceprimarului Cătălin Oprea era să se huluie cu totul (s-a huluit doar pe jumătate, din fericire pentru toată lumea), cu socrul aflat la volan, în valea pârâului Valea Mare (numit pe unele hărţi, „Pârâul Bolundului” – (aflăm de pe „Enciclopedia Dacica”), cunoscut de localnici ca „Părău Ioșchi” și  ,,Podul la Zdremțeni”, după cum urmează:

„Chiar socrul tâmpitului de Cătălin Oprea a căzut cu tractorul. Cătălin Oprea  a semnat recepția lucrării. Nu cred că există proiect la acel pod.” – am primit, imediat ce mini-foto-reportajul a apărut pe pagina de facebook „Schimbarea în bine” (ceea ce ne dorim cu toții):

„Tâmpitul ăsta a fost consilierul lui Farcașiu, iar acum  este viceprimar” – continuă, în același ton cu zecile de comentatori, genericul „contribuabilul târnovan”. Nu vom face publice numele comentatorilor și ale surselor noastre pentru că ei, spre deosebire de noi, locuiesc în Târnova – dar selectăm, cu toată responsabilitatea de care suntem capabili, opiniile câtorva. De asemenea, am fi măgari să cenzurăm apelative precum „tâmpit” – din moment ce chiar o TÂMPENIE tratăm aici… o îmbârligătură politico-administrativă NOTORIE la noi în județ – remarcabilă doar prin faptul că a fost dezvăluită în cele mai mici amănunte de către localnici (cine știe câte sute zac nedezvăluite!)…

El fiind „tâmpitul” despre care fac vorbire practic trei sferturi dintre târnovenii care au internet, iar în această fotografie este împreună atât cu Cionca Iustin cât și cu Iustin Cionca… cu construcțiile și cu Consiliul Județean cu tot… cu partidul până-n pânzele galbene:

Un „vecin cu podul” zice:  „Podul ăsta parcă l-au făcut niște ORBI (fără supărare ); când am văzut cum l-au făcut am știut că-i de-a praștia fără balustrade pe margine, mai înalte să fie.. niciun pic de protecție pentru  persoanele care trec pe el în timpul nopții! Le-am zis vecinilor mei că e un dezastru total, niște bani cheltuiți aiurea!”

Un contemporan cu „fenomenul Farcașiu” încă de la inventare clamează: „Lucrare supraevaluată și de mântuială făcută de firma „gogu”, una din realizările cu care se laudă  administratorul Cătălin Oprea prin Agrișu Mare și la care a fost președinte în comisia de recepție. Problemele acestui pod sunt majore, una din ele se vede și în poze: lipsa balustradelor care au fost la un pas de o tragedie și, altă problemă, apa se scurge pe sub tub si nu prin  tub – așa cum era normal, asta ducând în viitorul apropiat la degradarea și distrugerea lui.”

 

„Un proiect există la acel pod?!” – întreabă un alt contribuabil de bună credință juridică, tot în argou local necenzurabil în circumstanțele date. „Conform legii trebuie să existe un proiect cu calcule de rezistență și, bineînțeles, un constructor care răspunde de lucrare. În caz contrar, cineva e pasibil de dosar penal. Nu poți face un pod așa cum ți se taie capul că nu-i «vramiță la ogreadă»!”

Și cică a costat 1 miliard „pe stil vechi”. „Ăsta îi podu ala de 1 miliard?!” – întreabă retoric careva care știe ceva ce noi încă n-am aflat din surse oficiale serioase (nici nu prea există în Târnova așa ceva!) – iar un altcineva vine și cu o SOLUȚIE DE AVARIE:

„În prima fază trebuie văzut dacă podul mai este în garanție, pe urmă trebuie notificat constructorul sa remedieze deficiențele. Dacă nu se prezintă în urma notificări la termenul stabilit, se contrastează alta firma care va repara podul pe cheltuiala constructorului. Simplu. Foarte simplu”

„Poate că este un semn că i s-a întâmplat tocmai în satul și în familia lui!” – concluzionează un localnic mai frumos și mai pe scurt decât o puteam face noi!

 

Lucian Valeriu, 15 ianuarie 2021 10:53

podInkedtarnova1_LItarnova-podu-oprea-3tarnova-podu-oprea-2tarnova-podu-oprea-2tarnova-podu-oprea-1tarnova-podu-oprea-1