Front 7 ȘTIRI

„L-au luat pe Mura” cu 7 kile de iarbă… ce să-ți povestesc… „Plânge” Bujacul!

 

„l-au luat pe Mura din Bujac” am aflat încă de când nici nu-l luaseră… marți seara în speță… „cu de toate… Au făcut percheziții la două case – a lui și a iubitei… Larisa Cosma aia”.
Nu ne-am grăbit că… no… cu ăștia niciodată nu-i nimic sigur… am mai văzut filme de genul (cum e cel de acum o lună, regizat de Poliția „Vlaicu” și prietenii săi la „Conacul lui Serghei” de la Măltăreț… îl avem salvat pe privat) care încep brusc și se termină diseminat…
Cine-i Larisa Cosma știm („acoperita” din Dosarul „Frații Nyeki”, printre altele); cine-i Mura, însă, până la faza asta, doar vag… așa… prin intermediari… („un fel de nimeni, cu gagică celebră” – ni l-au banalizat inclusiv sursele noastre din sistem).


Din două telefoane am aflat, însă, că suntem „fraieri dacă-l banalizăm pe Mura”, că Mura, acum nu știu câte săptâmâni, se lăuda că „vinde pentru poliție și are poliția la mână” și că e „un figurant prăduitor”… bazându-și „bazarea” pe faptul că a scăpat cu „suspedare” la recenta confruntare cu DIICOT-ul .

Bun… acum aflând cine-i Mura, am căutat să aflăm cu cât l-au prins, am aflat că „cu peste 7 kile de iarbă bună și ceva prafuri pentru mama mare” și, uitându-ne pe Portal ca să-i căutăm pilele am văzut că l-au și arestat (vorba cuiva: „Da ce, s-o crezut Serghei?!”).

Solutia pe scurt:

În baza art. 226, raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, în dosarul nr. 102 D/P/2020 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Mura Călin Paul – pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 23 septembrie 2020, până la 22 octombrie 2020, inclusiv. Respinge cererea inculpatului Mura Călin Paul, de a lua măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 272 Cod procedură penală dispune virarea din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad a sumei de 313 lei, reprezentând onorar pentru avocat din oficiu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23 septembrie 2020, ora 13:00.

***

[COMUNICAT DE PRESĂ – SCCO Arad]

FLAGRANT DELICT: PRINS ÎN TIMP CE VINDEA DROGURI

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Arad, au depistat un tânăr în timp ce comercializa droguri de risc.
La data de 22 septembrie a.c., în cadrul unei acțiuni organizate de polițiștii de combatere a criminalității organizate, a fost depistat în flagrant delict un tânăr, de 26 de ani, din Arad, în timp ce comercializa droguri de risc.
Totodată, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție la locuințele deținute de tânăr, fiind descoperite și ridicate, în vederea confiscării, 6,704 kg. de cannabis, 175,76 grame pulbere de culoare albă (amfetamină), 13.000 de lei și 50 de euro.
În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru trafic de droguri de risc și mare risc.
La data de 23 septembrie a.c., magistrații Tribunalului Arad au emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Radu Pandelea, 24 septembrie 2020 10:44

Perchezitie_MURA-3Perchezitie_MURA-2Perchezitie_MURA-1F7917D45-5FEF-4B02-B462-F9792209918Emura