Front 7 INVESTIGATII

La Arad scapi cu o amendă dacă-ți latră CÂINELE – la Șiria ți-l împușcă direct!… pentru că a apărut o nouă specie de COCALAR CU PUȘCĂ

 

Dacă ai o proprietate pe dealuri, la Șiria, înseamnă că ai câine – logic! -, pentru că fără câine, practic, n-ai proprietate; fără C.F. sau contract poți supraviețui pe dealuri la Șiria, dar fără câini, nu cred! Pe firul acestei evidențe mergând, dacă ai o proprietate de 11 hectare, înseamnă că ai mai mulți câini… ideal ar fi ca minim 11 și toți de la ciobănesc în sus. Dacă proprietatea ta se  învecinează cu un fond de vânătoare și dacă respectivul fond de vânătoare e administrat de niște băiețași cărora le plac bagabonții de oraș care vin să se atreneze pentru când o să fie nevoie de folosit pușca la mall, ei bine, nu-ți va fi împăcată paranoia fără 111 câini (câte 10 mari la hectar și unul mic, cu care să te joci în sufragerie), plus măcar un TAB pe șenile (că-i dealul abrupt), o antiaeriană și un rastel de puști și pistoale, nemaipunând obligativitatea montării unui sistem de camere video 4K cu 12 monitoare.

Omul nostru n-are decât trei câini și maxim o pușcă. Avea, că acum mai are doi. Și-a găsit câinele favorit împușcat în dimineața de 30 noiembrie. Nu vrea să-și dea numele public… oricum, îl știe toată lumea – și „n-am chef de publicitate suplimentară”, vorba lui. O  pățește a doua oară în ultimii doi ani. „Anul trecut, fix pe vremea asta, mi-au otrăvit doi, tot ciobănești. Câini buni, care își apărau exclusiv teritoriul. Sigur că lătrau la oricine se apropia – exact pentru asta sunt dresați. Nu au mușcat pe nimeni, niciodată… L-am găsit dimineață mort, așa cum îl vezi aici… Nici nu știu cum să le spun unor asemenea oameni!” – nu știe cum să le spună omul.

Știm noi: niște zdrențe. Prieteni cu polițiștii și șmecherii de prin zonă, genul care vine să tragă cu pușca dampulea noaptea, pe dealuri… c-așa-i tripul pe la noi. Nu au neapărat ceva cu câinele… putea fi și un om acolo… depinde cât de praf e… de la trei linii în sus și un litru de alcool vede câinele dragon. Pe 30 noiembrie, în noaptea Sfântului Andrei, se vede treaba că-i un fel de ritual practicat pe dealurile Șiriei de către cocalarii cu pușcă… o specie nouă de cocalari cu pușcă (pentru că de ăștia n-am dus lipsă niciodată): omoară numai ciobănești de pe proprietăți de la 10 hectare în sus, la date alese după cine știe ce criteriu cretin!

L-a lăsat așa cum îl vedeți în poza asta, ca să vină criminalistul cu legistul să-i scoată glonțul, să-l analizeze… să-și facă treaba.
Noroc că era frig…

Vom insista în a afla ce treabă au făcut polițiștii.

Articol asociat: 

Un POLIȚIST LOCAL din Arad înțelege PATRIOTISMUL mult mai prost decât prevede legea: a amendat cu 700 de lei un UNGUR de pe ȚEPEȘ VODĂ pentru că i-a lătrat câinele la lună… și nici măcar nu era câinele (unguru)lui!

Lucian Valeriu, 4 decembrie 2018 10:26

caine-3caine-2caine-1