miercuri, octombrie 5, 2022

La așa ORDONANȚĂ – așa NEPRICEPERE și LIPSĂ DE EMPATIE! Un ÎNGRIJITOR DE PERSOANE BOLNAVE aflate la domiciliu are un MESAJ către polițiștii care-l împiedică să-și facă munca

 

Știm cu toții că acum libertatea de mișcare este supusă unor reguli speciale. Știm cu toții că polițiștii pe străzi au rolul lor. Dar de la „a-ți face treaba” până la „a fi un imbecil care aplică o ordonanță imbecilă” ar trebui să fie o cale lungă.

Există o categorie de oameni în Arad ( și, probabil în toată țara) care, indiferent dacă e stare de urgență sau nu, TREBUIE să circule liber la orice oră din zi sau din noapte. Este vorba de cadrele medicale care prestează servicii de îngrijiri și tratament la domiciliu pentru noi toți, mai ales ACUM când 90% dintre cei care ne-mbolnăvim evităm spitalele ca pe dracu și asta fix în baza acelorași recomandări oficiale de a nu merge la spital / cabinete medicale numai dacă starea de sănătate este într-atât de gravă încât să nu poată fi tratată acasă. Dacă „Ordonanța” oricare ar fi ea nu prevede reglementări clare pentru aceste „excepții” profesionale, ar fi bine ca, măcar la nivel local, să se găsească soluții.

Caz concret și disperat de aplicarea de către poliție a acestor măsuri în trafic, avem noi în Arad. Sâmbătă, una dintre persoanele care prestează servicii medicale de îngrijiri / tratament la domiciliile pacienților, a fost oprită și „apostrofată pe tonul bine-cunoscut” de nu mai puțin de CINCI echipaje mixte ( Poliție Națională și Locală) în diverse zone din municipiu. Fiecare oprire și explicații de ce „umblă aiurea” ( așa s-au exprimat agenții care l-au oprit!) l-au costat pe omul nostru câteva zeci de minute pierdute aiurea și câțiva pacienți care și-au decalat ora de tratament! Duminică, 05 aprilie, același om, în același scop „umblând aiurea” a fost oprit de două ori! și amenințat cu 20.000 lei amendă că nu respectă măsurile. De data asta, o singură conversație cu echipajul l-a costat 35 de minute! și, mai mult, a fost pus să scrie pe declarația aia imbecilă toate domiciliile la care merge în cursul zilei! cu „promisiunea” că, „data viitoare nu mai scapă de sancțiune” și să aibă asupra lui și diplomele/ actele doveditoare ale faptului că are calitatea pe care o invocă, adică de asistent medical.

Păi, domnilor polițiști, vă scriu pe scurt ce face de fapt omul ăsta ( și toți cei ca el!) și care ar fi soluția să NU mai se ajungă la asemenea situații penibile pentru uniforma pe care o purtați și periculoase la propriu pentru zecile de oameni care-l așteaptă. Acest „contravenient” în viziunea voastră, prestează exclusiv servicii de tratament la domiciliu. Are, la fel ca și cadrele medicale din spitale, aceleași îndatoriri față de societate și este, la fel ca ei, în linia întâi. Acum, mai mult ca oricând, are intervenții pe care nu le poate ignora pentru că, altfel, toți cei care nu urmează tratamentul la domiciliu, au 100% șanse să ajungă să umple spitalele! Tratamentele pe care le face SUNT OBLIGATORII pentru cei care le-au solicitat și nu suportă niciun minut de întârziere, pentru că, de regulă, se iau la ore fixe! Tratamentele pe care le face sunt pentru pacienți de toate vârstele, în special cei din grupe de risc! Tratamentele pe care le face NU le poate face la distanță iar tratamentul perfuzabil nu se poate realiza telepatic. Pacienții care beneficiază de aceste servicii sunt atât din municipiu cât și din județ, majoritatea dintre ei având afecțiuni cronice!

Singura soluție, în cazul în care suportați sugestii, ar fi ca, la nivel de Poliție Rutieră Județeană, să existe o evidență cu persoanele care prestează asemenea servicii medicale, cu numerele de înmatriculare ale mașinilor pe care le folosesc în acest scop și lista pusă pe un grup al echipajelor din stradă să nu le mai oprească de zeci de ori într-o zi! Iar pentru asistenții medicali de acest fel să-și pună pe bordul mașinii, într-un loc vizibil, un însemn medical. Și, nu, acest mesaj nu e nicio instigare la trafic de influență ci un apel la identificarea unei soluții pentru acest tip de problemă.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2941209435925738&set=a.592076964172342&type=3&theater

 

Articol asociat:

Mureșan Ionuț: „Asistentul medical, alături de medic, ar trebui să poată da timpul înapoi, să îți ia durerea cu mâna, să te vindece doar cu o privire”

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. Tembelismul romanesc nu se dezminte…sa scoti prostii in uniforma pe strada si sa le dai putere….Romania si tragi apa..

Comentariile sunt închise.