ȘTIRI

La Covăsînț au sunat CLOPOTE NOI cu prilejul celebrării CENTENARULUI [FOTO]

 

Împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire a fost prilejul cu care credincioșii din Parohia Covăsînț au sărbătorit ziua de 1 Decembrie, 2018, în fața Bisericii Ortodoxe cu cântece, dansuri, poezii și discursuri patriotice.

Pe un frig poate prea aspru pentru o zi atât de caldă sufletește, elevii de la Școala Gimnazială „Corneliu Miclosi” (atestată documentar din 1532, ca școală confesională, cea mai veche din județul Arad) au etalat un program cultural-artistic, la care s-a muncit cu pasiune, în fața propriilor părinți, rude, prieteni, vecini… compatrioți.

După slujba de TE DEUM, preotul-paroh Marius Murgu a inaugurat, ca „surpriză de ceas aniversar”, noua instalație de clopote automatizate în sistem electronic – altfel spus, chemarea la biserică va suna la fel, dar mai tare și mai clar, la Covăsînț, odată cu trecerea României într-un veac nou.

Primarul comunei, Marius Silviu Oneț, principalul organizator al evenimentului, a rostit, la rându-i, urări de bine la adresa celor prezenți și, alături de toți participanții, a opinat că sărbătoarea a fost reușită și de bun gust.

 

Critic Arad, 2 decembrie 2018 4:38

covasint1-dec-12covasint1-dec-11covasint1-dec-10covasint1-dec-9covasint1-dec-8covasint1-dec-7covasint1-dec-6covasint1-dec-5covasint1-dec-4covasint1-dec-3covasint1-dec-1