joi, iulie 7, 2022

La mulți ani Monica Brosovszky! [MEDALION]

 

Baschetul feminin românesc a sărbătorit-o ieri pe Monia Brosovszky, care a mai adăugat un an în buchetul vieții, și tot pe parchet sub panou a sărbătorit evenimentul. Mesajele fanilor nu au contenit pe rețelele de socializare.
„Minunea blondă a Aradului” e cea mai de preț moștenire lăsată sportului arădean de golgeterul all-time al UTA-ei, Ladislau Brosovszky. Monika, fiica fotbalistului de altădată, se confundă cu istoria baschetului feminin de pe malul Mureșului, adunând toate superlativele.
Monica Brosovszky are în palmares șapte titluri de campioană naţională, dintre care patru cu ICIM Arad şi trei cu echipa din Târgovişte. Cu formația arădeană şi-a mai trecut în cont, trei medalii de aur în Liga Europei Centrale şi tot atâtatea în Cupa României. Jucătoarea mai are peste 250 de selecţii în naţionala României, cu care a participat la trei Campionate Europene, fapt pentru care a atras de partea sa toate aprecierile iubitorilor jocului cu mingea la coș. Federația i-a acordat două distincții rare: cea mai bună baschetbalistă din România a ultimului deceniu și modelul anului în baschetul feminin românesc. Nu i-a scăpat în carieră nici titlul de cea mai frumoasă jucătoare, nominalizare venită din partea presei de specialitate. Deși a vrut să se retragă din activitate la echipa unde s-a consacrat, nu a putut sta departe de panou și în sezonul trecut a bigat o pomovare din liga secundă în primul eșalon cu gruparea din Timișoara. Evoluează cu succes un meci întreg, lucru ce spune multe despre pregătire și seriozitate.
A jucat la DKSK Miskolc (Ungaria), Cajacanarias Las Palmas (Spania), LMK Sfântu Gheorghe, MCM Târgovişte. Acum, tatăl ei o privește de undeva de sus și poate zâmbi.

Ultimele Știri

Related news