sâmbătă, octombrie 8, 2022

La Poliția Locală Arad avem o dispeceră pierdută-n spațiu. Un răspuns la „ce vrea asta?”

 

Miercuri, în jur de ora 14.26, o arădeancă a apelat numărul 0257 939 pus la dispoziție de Poliția Locală Arad pentru sesizări și a semnalat prezența unei cerșetoare la semaforul de lângă Auto Schunn, care, refuzată fiind, începe să devină agresivă și să înjure șoferii opriți la semafor. În scopul de a evita un eveniment nedorit, având în vedere că acest tip de persoane sunt imprevizibile, și le lipsește discernământul, gândindu-se că într-un moment de furie acea persoană ar putea oricând să se arunce în fața mașinii, negăsind pe moment nicio altă soluție, arădeanca a decis să apeleze Poliția Locală și să anunțe prezența și comportamentul cerșetoarei din intersecție, cu speranța că această instituție știe cum să intervină. Conversația telefonică a fost halucinantă. Dispecera, cu o atitudine de autosuficiență penibilă, făcea pe proasta că nu știe unde este Auto Schunn. Singurul Auto Schunn din Arad.  I s-a replicat că „cel de lângă Selgros” și a întrebat și mai tâmp,  „care Selgros?”. La fel, singurul Selgros din Arad. După multe bla-bla-uri a „promis” că va trimite un echipaj și a vrut să închidă telefonul… de fapt, ea chiar credea că l-a închis, dar a uitat s-o facă. Și a scăpat un porumbel: „CE VREA ASTA?”. Motiv pentru care, arădeanca îi transmite următorul mesaj:

„Mulțumesc doamnei dispecer a Poliției Locale Arad pentru primirea apelului meu în calitate de cetățean responsabil. Lăsând la o parte tonul flegmatic cu care mi s-a răspuns, vă spun doar că, la final, doamna a uitat să închidă și mi-a răsunat în telefon un călduros: CE VREA ASTA?… Cu stimă, pentru mine rămâneți, totuși, o DOAMNĂ!”.

Îi traducem noi doamnei dispecer „ce vrea asta?” pentru că e exact ce vrem toți. În primul rând, vrem să avem un dispecer la Poliția Locală politicos, pentru că e plătit din bani publici. În al doilea rând, vrem un dispecer la Poliția Locală care nu învață geografia și punctele de reper ale municipiului pe telefon, punând întrebări aiurea pentru că, de data asta, timpul nu prea avea importanță, dar pot apărea situații când fiecare secundă poate conta. În al treilea rând, vrem o poliție locală responsabilă care să sprijine și cetățenii onești care apelează la intervenția lor și poate merită să se simtă cât de cât în siguranță și respectați. Lucruri simple, doamna dispecer, e greu? Da, vrem și străzi fără cerșetori și oameni ai străzii agresivi care să ne scuipe și să ne înjure dar asta extinde deja competența și spre alte autorități incapabile să gestioneze problemele unor categorii sociale ale urbei și să găsească soluții decente și umane pentru ele.

Foto: Pagina Poliția Locală Arad

Ultimele Știri

Related news

5 COMENTARII

  1. E simplu – se stie cine a fost de serviciu in data si la ora respectiva la Politia Locala, nu-i asa? La multinationala „zbura” afara, dar la stat….e alta poveste. Daca stau s-o caut bine cine stie a cui pila este. Sau fina. Sau ruda. Sau vecina. Sau….ce-o mai fi. Moda incuscritului si a infinitului intre angajatii institutiilor de stat nu moare cu una cu doua. O mai stiti pe aia de pe vremeuri: dai in mine, dai in tine….

  2. Politia locala ar putea avea un slogan de genul : „intotdeauna altundeva”. Doar unde trebuie, NU ! Circul des prin Podgoria si, de obicei cand circulatia se complica, politia locala e la datorie : in lupta apriga cu semafoarele, in contratimp cu colegul din urmatoarea intersectie etc. Apoi ajungi mai aproape si ii vezi in toata splendoarea… Si totul devine de inteles.

    • Nu circul des prin Podgoria dar am intalnit de două ori (același lucru mi-au confirmat si altii) sa fiu dirijat în trafic de politistul local in tandem cu semaforul (se facea verde spunea sa pleci de pe loc,se făcea rosu făcea semn sa stai).

  3. e ingalvita saraca de atata munca. e foarte simplu, daca nu ai chef sau nu sti sa iti pastrezi calmul la locul de munca, lasa pe altul care stie. nu cred ca o duce cineva cu forta la munca. dar se pare ca respectul si bunul simt au cam disparut, sau poate ca nu afost niciodata la asemenea persoane.

  4. nu stia ea ce trebuie sa faca in asa caz, de aia a intrebat…fiindca tanti de acolo cu tocutri la birou, este pe post de centralista fara studii legale ….ea era sincera si nu stia cum sa recunoasca ca este inapta

Comentariile sunt închise.