Acasă ȘTIRI La Școala de sudură Crișan, cea de a XXI-a serie de cursanți...

La Școala de sudură Crișan, cea de a XXI-a serie de cursanți a trecut prin focul examenelor

0
Școala de sudura Crișan
Asociația Profesională a Sudorilor susține școala de sudură din Arad

Asociația Profesională a Sudorilor din România (www.asociatiasudorilor.ro) este singura asociație profesională din România care își propune să susțină toate școlile de sudură în limita posibilităților.

În 18 iunie 2022, la Școala de sudură Crișan (www.scoalacrisan.ro), cea de a XXI-a serie de cursanți a trecut prin focul examenelor.

Tot mai mulți tineri își îndreaptă pașii spre meseria de sudor, unii care au terminat și o facultate. Mai mult, sunt câțiva care au propria firmă și nu neapărat în domeniul sudurii.

Motivul: „Este nevoie de mână de lucru calificată și atunci când ai nevoie nu găsești specialiști în timp util”, este declarația unuia dintre cursanți, un tânăr de 27 de ani, care a absolvit facultatea la Specialitatea Inginerie agricolă, în prezent proprietar de terenuri agricole și cultivator de cereale.

În această serie, printre cursanți s-a aflat și un cetățean vietnamez, angajat la Astra Vagoane Călători, ca lăcătuș mecanic și care văzând că este nevoie de sudori a decis să urmeze cursurile acestei școli.

„După ce am urmat aceste cursuri sper să pot lucra în meseria de sudor și să am un salariu mai bun. Mă bucur că am urmat cursurile acestei școli, am reușit să învăț tainele meseriei cu multă ușurință datorită celor doi oameni de excepție, dl. ing. Eduard Crișan și dl. maistru Gabi Chițescu, care mi-au fost alături atât mie, cât și colegilor mei” a declarat Tang van Chien.

„Opt ani de muncă, concretizați prin multe generații de succes, integrate bine pe piața muncii, atât în țară, cât și în străinătate” este declarația scurtă pe care a făcut-o, la finalul examenului, Ioan Marin Crișan, directorul școlii de sudură arădene.

Exit mobile version