SPORTURI

Laszlo Balint a scăpat de COVID și poate reveni pe banca tehnică mai devreme…

 

UTA primește în această etapă vizita echipei momentului în campionat, FC Botoșani. Arădenii se află în continuare cu speranțe la un loc de play-off, fiind pe poziția a 8-a la startul acestei runde, la numai 6 puncte de Academica care a remizat ieri la Sepsi (0 – ). Formația moldavă se clasează pe locul 5 cu 36 puncte înaintea acestei etape și vine la acest joc cu gândul ca orice punct câștigat îi va aduce și mai aproape de indeplinirea obiectivului, respectiv o calificare în play-off. În runda următoare echipa din Botoșani primește vizita celor de la FCSB.

UTA  are probleme de efectiv inaintea acestui joc, cu  trei fotbaliști infectați cu virusul SARS COV 2,  fundașii Benga și Rumbullaku, mijlocașul Bustea si chiar portarul titular Florin Iacob. Norocul a fost că la retestare numărul infectaților din lot să scadă sub 5 altfel meciul trebuia amânt . Pe teren propriu, UTA a avut probleme pe tot parcursul acestui campionat, reușind să strângă doar 7 puncte din 11 meciuri, acumulând un singur succes, 4 rezultate de egalitate și 7 infrangeri, fiind un bilanț modest

Moldovenii având 4 victorii consecutive ( 4-0 cu Dinamo, 1-0 cu Hermannstadt, 2-1 cu CFR, 2-1 cu Gaz Metan ), datorită cărora au reușit să ajungă în zona locurilor de play-off. În 4 din ultimele 5 jocuri disputate de UTA în acest campionat, s-a marcat cel puțin un gol în prima repriză. Asta s-a intamplat și în 4 din ultimele 5 meciuri jucate de Botoșani în Liga I.

Legea vorbește clar despre 14 zile de carantină, dar antrenorul Balint are deja test negativ PCR de vineri. „Poate găsim să găsim o soluție și ar putea apărea Laszlo Balint pe bancă. Însă, sunt proceduri legale ce trebuie îndeplinite, noi am depus acte la DSP și mai departe și așteptăm răspuns. Legislația în vigoare trebuie respectată în cel mai mic detaliu, dar noi spunem că există o șansă ca Balint să fie pe banc”, susține Stana. Eu am ținut și voi ține în permanență legătura cu echipa online, am pregătit atent meciul, ca și pe celelalte dinaintea lui și mai avem la dispoziție două zile să punem la punct și ultimele detalii. Sigur, nu a fost o situație tocmai plăcută, lipsa a patru antrenori de la pregătirea echipei contează, însă astea sunt vremurile, e o situație pe care trebuie să o iei mereu în calcul. Până la urmă, fotbaliștii sunt profesioniști, inteligenți și mai ales uniți în fața oricăror orobleme și provocări a spus pentru Prosport tehnicianul arădenilor.În toamnă, trupa lui Laszlo Balint a întors partida după pauză de la 2-1, la 2-3, Croitoru acuzând vehement arbitrajul prestat de brigada condusă de Horațiu Feșnic. „Urmează o etapă care coroborată cu o victorie a noastră poate clarifica multe lucruri. Cel puţin pentru noi lucrurile se pot aşeza pe făgaşul normal. Statistica spune că ei nu stau bine acasă, la fel şi noi sezonul trecut am câştigat un singur meci acasă. Dar noi suntem o echipă foarte bună de deplasare, aşa că vom merge la Arad să câştigăm, a spus  antrenorul Marius Croitoru care nu se va putea baza la Arad pe Mihai Roman (suspendat).

Clubul UTA anunță punerea în vânzare a biletelor virtuale pentru meciul din etapa a XXIV-a a Ligii 1, cu FC Botoșani, programat luni, 22 februarie 2021, pe Arena Francisc Neuman, de la ora 17:30.

Biletele sunt disponibile aici: https://uta.iabilet.ro/ Meciul poate fi urmăril la tv pe canalele de sport

Cosmin Gherman, 22 februarie 2021 6:47