POLITICE

Laura PLUS/MINUS Sergiu Bîlcea – meciul matrimonial-politic al CAMPANIEI… deja începută: „Dacă am ridicat de la zero un om care vrea să fie primarul Aradului, cred că pot fi un primar mai bun decât el!”

 

Filiala Arad a Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate PLUS (noua „prințesă politică” desprinsă din mișcarea #rezist, care l-a făcut pe Dacian Cioloș premier, europarlamentar… și-o să-l mai facă) a primit cadou de început de campanie o temă de casă-bombă… demnă de un trip de sfârșit de vacanță al unui general cu multe butoane la el: Laura Bîlcea se numește politically homework-ul și se declară, a fost declarată sau va fi, aleasa perfectă în a-l concura (citește: anihila, desființa, spulbera, umili) pe Sergiu Bîlcea, fostul său soț… actualmente fugit de-acasă la curve (fiind vicepreședinte al Consiliului Județean și președintele filialei municipale a PNL) la alegerile din 2020.

Istoricul acestei tulburi relații după care francezii ar face un film psihologic extrem de complicat ne-a interesat încă de când s-a tulburat… aruncând în spațiul public „schije” care, era de intuit, vor afecta și „clasa politică conducătoare” de care depind destinele celor mai mulți dintre noi. (În articolele asociate se observă atenția mai ales „pe partea literară” pe care am acordat-o subiectului – „pe partea economică” neinteresându-ne).

„Dacă am ridicat de la zero un om care vrea sa fie primarul Aradului, cred că pot fi un primar mai bun decât el!” e, de departe SLOGANUL CAMPANIEI 2019-2020, apărut în premieră pe Aradon (să doară mai tare și să coste mai scump)… o teoremă pe care nicio autoritate în orice materie nu ar avea tupeu s-o contrazică, o propoziție circumstanțială condițională impecabilă…  zici c-a spus-o un senator roman hârșit de mic, șoptită de vreun fiu nelegitim de împărăteasă după dictarea lui Seneca. Zici că-i Yes We Can tradus ca să-nțeleagă și servitoarea, și stăpâna ei.

Iar dacă-i la mișto declarația, iar doamna a reușit să păcălească USR+PLUSUL, să dea peste cap PNL-ul, să umple PSD-ul de speranță și (vorba lui Bulumac) să desfacă șampaniile în familia Bibarț… ei bine, atunci Laura Bîlcea chiar merită să fie primarul Aradului!… sau măcar ceva pe-acolo: o „Geanina Pistru” să zicem.

PLUS Arad, pe pagina sa de facebook, a postat (imediat după ce informația a apărut pe Aradon) următoarea ambiguitate, ce se dorește a fi „un fel de dezmințire-sondaj-intern”… sau ceva:

Test grilă, sau concurs fără premii.Dacă citiți o știre despre o declarație a vice-președintelui PLUS Arad, potrivit…

Publicată de PLUS Arad pe Marţi, 3 septembrie 2019

…dar ce nu știe PLUS Arad și noi știm e că PLUS Arad nu-i de capul ei aici-șa… poate să-și tot aleagă președinți, să se dea mare că n-are vicepreședinți și să se lamenteze că nu-i sună presa nici măcar ca să le confirme o știre despre ei: nu ei aleg „conducerea” – ci CONDUCEREA i-a ales pe ei!
Măi nea` grilă… ca să nu-ți spun altfel, lasă-mă tu cu fake news-urile și reține breakingul ăsta: dacă domnul general reprezentând CONDUCEREA a spus Laura Bîlcea – Laura Bîlcea rămâne!… PLUS toate variantele de mai sus, de mai jos, din stânga și din dreapta (că tot vă place să vă jucați de-a echivocurile).

Ca o ironie BONUS, 

„Woow, wow sau woww?!!? Mulțumesc dragii mei, azi chiar aveam nevoie de o baterie externă, ghinion că nu am. Mulțumesc pentru toate mesajele de susținere și incurajare, am fost de-a dreptul surprinsă. Pentru cei nou veniți în grupul meu de prieteni, dar și pentru cei care poate încă nu știu, mă numesc încă Bîlcea. Sunt membră PLUS. Sunt mamă a doi copii minunați, avocat, antreprenor și sunt o tipă teribil de imperfectă. Nu sunt falsă și nu intru în grațiile nimănui pentru putere. Am fost crescută într un spirit al sincerității prietenoase, iar respectul pt. mine înseamnă adevăr și bună creștere. Sunteți minunați! Încă o dată mulțumesc! Ne vedem în campanie 😉!”a postat în această după-amiază și Laura Bîlcea pe pagina sa de facebook după ce s-a văzut „vedetă media” peste noapte și contrazisă de PLUS + Arad – MINUS Sergiu Bîlcea… stârnind acel sentiment rar de simpatie amestecată cu uluială și puțină tristețe… despre care n-are nimeni curajul să vorbească cu glas tare.

Articole asociate:

Domnul „nostru” Bovary

Uite, așa ajungi PRIMAR la Arad: o dai în CANCAN! Îți faci o poză din Grecia cu cine trebuie, dușmanii crapă de ciudă, o arzi pe „underground” și aștepți oferte de la BRAZZERS

Lucian Valeriu, 3 septembrie 2019 10:57