miercuri, iunie 29, 2022

Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad ridică standardele învățământului de specialitate

Profesorii Bacalu-Rus Snejana Denisa, Both Ioan și Țica Gheorghița, împreună cu elevele Panfil Rebeca și Roman Lorena, au realizat un proiect de inovare în protecția mediului, utilizând Imprimarea 3D - și anume conceptul de „Stație de Epurare, independentă energetic”. 

Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad (LTCPM) a participat, zilele trecute, la concursurile 3DUTECH 2022 organizate de ECDL Romania, atât pentru profesori, ”Teach for future”, cât și pentru elevi, „Design pentru Educație”.

3DUTECH 2022 a provocat profesorii și elevii interesați de imprimarea 3D la concursuri care au generat un mare interes în întreaga țară, astfel încât, în finala competiției s-au calificat doar10 din cele 31 de echipaje participante din toată țara. Echipa arădeană, formată din profesori și elevi ai Liceului Tehnologic de Construcții și Protecție a Mediului (fostul ”Hidro ”- cum mai este cunoscut în oraș) au obținut rezultate remarcabile. Astfel, profesorii Bacalu-Rus Snejana Denisa, Both Ioan și Țica Gheorghița, împreună cu elevele Panfil Rebeca și Roman Lorena, au realizat un proiect de inovare în protecția mediului, utilizând Imprimarea 3D – și anume conceptul de „Stație de Epurare, independentă energetic”.
Trebuie menționat faptul că tema aleasă de cei de la LTCPM Arad, a stârnit interesul și atractivitatea juriului și a multor colaboratori și parteneri ai competiției.

Datorită ideii inovatoare a proiectul, acesta a intrat în ambele finale ale concursurilor. Toți cei care au urmărit prezentările profesorilor și elevilor de la LTCPM Arad, au avut reacții pozitive și au  recunoscut inovația extraordinară adusă de acest proiect.

Prin acest proiect,o machetă funcțională a unei stații de epurare independentă energetic, LTCPM Arad a ridicatstandardele învățământului tehnologic românesc.

Înregistrările prezentărilor sunt disponibile pe www.facebook.com/3dutech.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news