Liceul Tehnologic de Construcții și Protecție a Mediului Arad a câștigat ediția a IV-a a concursului regional în cadrul proiectului „BULLYNG-ul și libertatea de exprimare a elevilor”

bullying 6
Distribuie:

 

Inspectoratul Școlar Județean Arad a organizat joi, 28 ianuarie, cea de-a IV-a ediție a proiectului extraregional destinat consiliilor județene ale elevilor și tuturor elevilor de liceu „Bullying-ul și libertatea de exprimare a elevilor”.

Au participat elevi, profesori coordonatori și inspectori școlari responsabili cu activitatea educativă din cadrul județelor Timiș, Caras-Severin, Alba și Gorj. Din partea Ministerului Educației a participat inspectorul școlar, Cătălina Chendea.

Comisia județeană de prevenire și reducere a violenței în mediul școlar, constituită la nivelul I.S.J. Arad și, cu sprijinul reprezentanților I.P.J. Arad, I.J.J. Arad, D.G.A.S.P.C. Arad, C.J.R.A.E. Arad și Consiliului Reprezentativ al Părinților Arad, a acordat feedback tuturor elevilor care și-au prezentat materialele video/filmele de scurt-metraj pe tema din acest an, destinată în special elevilor din nivelul gimnazial și primar, „Prevenirea cyberbulling-ului”.

Produsele elevilor vor putea fi vizionate in cadrul orelor de dirigenție, si nu numai, de către toți elevii din țară, soft-ul educațional ce urmează a fi creat de I.S.J. Arad promovându-se ulterior la nivel național.

Proiect național ,,Bullying-ul și libertatea de exprimare a elevilor” Ediția a IV-a

Activități principale din cadrul proiectului: Schimb de bune practici între elevi
Domeniul în care se încadrează proiectul: Educaţie civică, voluntariat, proiecte caritabile
Locul și perioada de desfășurare a activității principale: Arad, 28 ianuarie 2020

SCOPUL PROIECTULUI

Proiectul naţional ,,Bullying-ul și libertatea de exprimare a elevilor”  își propune să contribuie la efortul colectiv de diminuare a fenomenul de bullying în viaţa școlară și socială.

Proiectul va pune accent pe conștientizarea pericolului propagării bullying-ului în mediile virtuale, plasând fenomenul în contextul mai larg al infracţiunilor cibernetice, denumite generic cybercrime.

 

OBIECTIVELE PROIECTULUI

Obiectivul pe care proiectul urmărește să îl atingă este crearea unui spaţiu virtual de prezentare, susţinere și diseminare de idei și atitudini faţă de fenomenul cybercrime-ului și de formulare de mesaj adresat elevilor mai mici, referitor la pericolele, dar și la șansele de prevenirea a tipurilor de infracţiuni cibernetice.

Începând din noiembrie 2019, România are o lege care pedepsește, bullying-ul. Violența, care se poate manifesta fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, îmbrânceli, plesnit sau alte forme asemenea, fie verbal prin porecle, insulte, tachinări, intimidări, umiliri, va fi interzisă prin lege și se vor lua măsuri ca aceasta să fie combătută în toate ciclurile educaționale: primare, gimnaziale și/sau liceale.

Inițiativa legislativă, care definește, previne și interzice violența psihologică – bullying-ul, a modificat și completat Legea educaţiei naţionale nr.1/2011.

Aceasta a fost adoptată în Senat în calitate de cameră decizională (L652/2018). Senatorii au votat inițiativa în unanimitate. Legea Educației Naționale a fost astfel completată cu o secțiune care prevede expres definirea și prevenirea bullying-ului, asistența psihologică, dar și formarea și informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

În urma selecției, la nivelul județului Arad, realizată de către Comisia județeană de prevenire și reducere a violenței în mediul școlar, cu sprijinul reprezentanților I.P.J. Arad, I.J.J. Arad, D.G.A.S.P.C. Arad, C.J.R.A.E. Arad și Consiliului Reprezentativ al Părinților Arad, Liceului Tehnologic de Construcții și Protecție a Mediului Arad a fost votată să reprezinte Aradul la etapa extraregională, din 28 ianuarie 2021.

Echipa Liceului Tehnologic de Construcții și Protecție a Mediului Arad care a realizat acest proiect:

Păpușile au fost interpretate de elevii:

1. Ioana – Alexandra Mirabela Vesalon, clasa a X-a
2. Andrei – elevul Bogdan Laurențiu Roman, clasa a XI-a
3. Vlad – elevul Alexandru Posa, clasa a XI-a B
4. Silvia – eleva Anamaria Andreea Iacoban, clasa a X-a

***
Montajul: elev. Alexandru Posa, clasa a XI-a
***
Responsabil proiect: prof. Denisa Bacalu Rus
Coordonator proiect: director. prof. Gheorghița Țica

 

Categorie: Știri
Etichete: bullying, Bullying-ul și libertatea de exprimare a elevilor” Ediția a IV-a, C.J.R.A.E. Arad, Comisia județeană de prevenire și reducere a violenței în mediul școlar, elevi, Legea Educației Naționale, Liceul Tehnologic de Construcții și Protecție a Mediului Arad, Proiect național, școli
Distribuie:
Articolul anterior
VACCINUL ASTRAZENECA a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentelor
Articolul următor
Judecătoarea Adriana Stoicescu: „Am trăit doi ani de coșmar, așteptând în fiecare zi să fiu LEGATĂ. Șansa mea a fost un infractor, azi condamnat, care a avut tăria să spună NU ofertei de reducere a pedepsei în schimbul CAPULUI MEU”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uns uvvg3

UNIVERSITATEA NOVI SAD, la UVVG ARAD

În perioada 18-19 iulie 2023, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a avut onoarea de a primi o delegație a Universității din Novi Sad, Serbia, în cadrul programului Erasmus+.
incendiu turnu

Incendiu la un lan de grâu, în satul Turnu

În aceste momente pompierii acționează pentru stingerea unui incendiu la un lan de grâu, în localitatea Turnu la iesire spre orașul Pecica. Intervin pompierii militari ai Detașamentului Arad cu o…