sâmbătă, aprilie 1, 2023

Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica și-a sărbătorit Ziua Școlii [FOTO]

 

SÂNGEORZUL constituie pentru pecicani mai mult decât una dintre cele mai reprezentative sărbători tradiționale românești, în această zi comunitatea locală sărbătorindu-l și pe patronul spiritual al liceului, Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului în Limba română.

Cum era de așteptat, întreaga suflare a școlii, de la profesori până la elevi, precum și părinți și oficialități, s-a mobilizat exemplar pentru a-l cinsti cum se cuvine pe patronul său spiritual.

Evenimentul a fost girat de prezența viceprimarului orașului Pecica, Miodrag Stanoiov, inspector școlar general adjunct al ISJ Arad, Anca Stoenescu, iar din partea Consiliului local au fost prezenți Anca Chevereșan și Ciprian Băguț. Organizatorii tuturor activităților dedicate Zilei Școlii au fost directorul prof. Daniel Toth – care a ținut să mulțumească insp. șc. gen. adj. prof. Anca Stoenescu pentru prezență și sprijin – și prof. Blazena Karkus, director adjunct.

Încă de la prima oră a dimineții, în școală s-au derulat concursuri și activități organizate pe arii curiculare, cele care s-au bucurat de cea mai mare popularitate fiind Creație literară (organizator catedra de Limba Română); Concursuri și activități sportive (prof. Ioana Medeleanu); Concurs Hour of code (prof. Petra Berindea); Prezentarea monografiei literare „Condeie pecicane” (autor prof. Camelia Chifor); Concurs de istorie „Personalități de marcă ale Marii Uniri” (prof. Radu Morariu); Concurs Sudoku (prof. Elisabeta Andronie); Concurs tenis de masă (prof. Liliana Batki); Concurs de șah (prof. Bogdan Moțica).

În paralel, la localul doi al școlii, clasele a III-a au desfășurat un Carnaval amuzant, foarte gustat de către copii și de toți cei prezenți.

Suită de momente artistice la Casa de cultură

În cocheta Sală Mare a Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu”, pusă cu generozitate la dispoziția școlii de către dir. prof. Eugenia Pete, s-a desfășurat pe parcursul a trei ore un spectacol-maraton… cu de toate.

Pe scena pecicană au evoluat elevi de la clasa 0 până la clasa a XI-a, dezvăluind o paletă largă de talente: poezie (coord. prof. Camelia Chifor), muzică clasică: pian, vioară; dansuri de societate, balet (coord. prof. Lia Lungu și Claudia Balaș), muzică corală (dirijor Alexandru Zaharia), medalion literar-muzical (coord. prof. Claudia Ernyi, Gabriela Pentek, Eleonora Corodan, Eugenia Pete și Erika Fekete), dans modern și contemporan (coord. prof. Laura Zagoni), scenetă umoristică (coord. prof. Camelia Chifor), folclor maghiar și românesc (coord. prof. Radu Morariu), chiar și o demonstrație de judo.

Suflet de copil

Nici artele plastice şi vizuale nu au lipsit din programul dedicat Zilei Şcolii pecicane.

În Holul Mare al Casei de cultură a fost vernisată Expoziția sub genericul Suflet de copil, organizată și coordonată de către prof. Blazena Karkus, nimeni alta decât directorul adjunct al Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica. Expoziția include lucrări ale copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani: grafică, pictură, colaje, ceramică, sculpturi, aranjamente florale și pascale.

„Toate lucrările elevilor pot fi admirate în următoarea perioadă, întrucât expoziția îmbogățește în continuare acest spațiu, de altfel foarte primitor”, ne-a declarat artistul plastic Blazena Karkus.

Tot cu acest prilej s-a lansat și primul număr din seria nouă a revistei școlii, Noi, dar altfel! Douăsprezece pagini consistente despre activitățile extracuriculare recente ale școlii, precum și creații literare și plastice ale elevilor, dar și curiozități din lumea științei.

Una peste alta, a fost o zi plină pentru comunitatea locală, o adevărată sărbătoare a bucuriei, un început de primăvară dătător de speranță atât în rândul celor mici, cât și în rândul celor mari.

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. Chuar daca fizic am absentat,sufleteste am fost prezanti,alaturi de voi.Cu acest prilej va spunrm tuturor LA MULTI ANI

Comentariile sunt închise.