sâmbătă, aprilie 1, 2023

„Lions Club Arad 2007” și „Mediar” au testat gratuit glicemia arădenilor interesați, de Ziua Mondială a luptei împotriva DIABETULUI

 

De Ziua Mondială a luptei impotriva Diabetului, membrele Lions Club Arad 2007, împreună cu echipa Centrului Medical Mediar Arad, au testat gratuit glicemia celor interesați.

Totul s-a întâmplat în Piața Mihai Viteazul, un loc înțesat de oameni. Pentru că sunt un fan al activităților de prevenție medicală, în sensul că le consider extrem de benefice pentru o populație care nu știe încă de educația medicală preventivă, am fost și eu acolo. Și, credeți-mă, nu a fost dureros, și nu a durat, și am văzut zâmbete, și mi s-au oferit explicații și răspunsuri. Deoarece doamna doctor Rodica Roșca și echipa ei inimoasă de la Mediar sunt un colectiv de oameni dedicați oamenilor.

Diabetul este o boală periculoasă, care afectează aproximativ 1,7 milioane de români, adică 11,6% din populația României.

Este un ucigaș tăcut, dar sigur. Am avut trei diabetici, rude apropiate. Bunicul a murit datorită diabetului, dar înainte i-au amputat trei degete de la picior. Mătușii mele i-a fost scurtată semnificativ viața din cauza diabetului, iar mama a murit ca urmare a unei come diabetice. Așa că, de obicei, mi-e groază să îmi iau glicemia. Însă azi a fost altfel, pentru că m-am simțit, efectiv, îngrijit.
Și totul e mult mai ușor atunci când nu ești singur.

Vreau să felicit inițiativa și oamenii care au făcut-o posibilă. Cinste vouă!

P.S. Glicemia mea a fost 93. Deci nu de la asta am să mor.

Ultimele Știri

Related news