CAMPANII

Lions Club și Zsolt Torok îi învață pe elevii arădeni să creadă în vise și să muncească pentru a le transforma în realitate

 

Ieri, 28 martie, Lions Club Arad 2007 a fost împreună cu Zsolt Torok, alpinistul care a făcut parte din expediția românească și a  escaladat Nanga Parbat în 2013,  la Colegiul Vasile Goldiș din Arad pentru o întâlnire cu elevii, în cadrul programului școala altfel.

Zsolt Torok a fost invitat pentru a interacționa cu elevii și pentru a le vorbi despre ce înseamnă  depășirea limitelor proprii, despre de ce trebuie să-i motiveze în viață și despre cum să lupte cu ei înșiși pentru a-și împlini visele și să ajungă la performanță.

Aceasta acțiune se înscrie într-un șir de acțiuni organizate de Lions Club Arad 2007 pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor, acțiuni sub egida „Speranța unei națiuni sunt copiii ei”.

Prima acțiune de anul acesta a fost cea de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, orgaanizată  împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Arad, desfășurată la Colegiul Vasile Goldiș din Arad, după care a continuat cu Lions Quest-workshop, o activitate organizată pentru cadrele didactice având ca temă  „învățarea emoțională” și cea cu Zsolt Torok despre depășirea limitelor proprii.

Întâlnirea de la Colegiul Vasile Goldiș a fost parte și a activităților elevilor în cadrul  săptămânii altfel și s-a desfășurat la invitația doamnei profesoare Mihaela Bocaniciu.

Zsolt le-a vorbit tinerilor despre cum să visezi, să crezi în visul tău și să muncești pentru a-l transforma în realitate. Și cum nimic nu motivează mai mult decât exemplul personal, le-a vorbit despre sentimentele pe care le-a avut când a ajuns în vârful Muntelui Morții, despre cum e să simți că doar cerul este limita.

Această acțiune comună a Lions Club Arad 2007  împreună cu Zsolt Torok, va continua în cadrul săptămânii altfel și în alte școli arădene. Astăzi, 29 martie, Zsolt le vorbi elevilor de la Liceul Teoreti „Adam Muller Guttenbrunn”.

Informații conexe

În 2017, Asociația Lions Clubs Internațional este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de ţări, având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.400.000 de membri si a servit peste 112.000.000 de oameni de pretutindeni. În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 65 de cluburi în care activează peste 1.300 de membri. Misiunea Cluburilor Lions este crearea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați in nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

Lions înseamnă a oferi şanse unui tânăr talentat, a face o bucurie unei persoane vârstnice, înseamnă a oferi speranţă celor mai puţin norocoşi. Lions înseamnă un zâmbet pe buzele unui copil orfan, un licăr de lumină în ochii unei persoane cu probleme de vedere sau sprijin pentru persoanele cu handicap.

Pentru membrii Lions „NOI SERVIM” este mai mult decât un motto. Este o prioritate și o filosofie.

Imaginile din galeria articolului sunt de la întâlnirea cu elevii Colegiul Vasile Goldiș din Arad.

Sasha Romanov, 29 martie 2017 9:58

intuneric_largeZsolt-Torok-Colegiul-VG-Arad-4Zsolt-Torok-Colegiul-VG-Arad-2Zsolt-Torok-Colegiul-VG-Arad-1