CAMPANII

Lipsă de cvorum la „extraordinara” pentru demiterea lui Cionca. Doar o treime dintre consilierii județeni au îndrăznit să participe

 

„Consiliul Judeţean Arad este convocat în şedinţă extraordinară, în data de 16.11.2016, ora 14, în Sala „Vasile Goldiş” a Consiliului Judeţean Arad” – a transmis astăzi, la ora 11, Biroul de presă al instutuției respective… doar că nimeni nu a luat în serios invitația, exceptându-i pe cei care au inițiat demersul, respectiv cei de la PSD… nici ei toți.

Pentru reușita demiterii președintelui CJA ar fi fost nevoie de voturile a 22 din cei 33 de consilieri județeni – două treimi -, așa cum prevede Legea 215 a administrației publice locale, iar cum PSD + ALDE adună doar 13 dintre aceștia… era greu de presupus până și că se va ține ședința.

Nici nu s-a ținut – din lipsă de cvorum. Au fost prezenți doar 11 consilieri plus Cionca însuși – iar cum aceeași Lege 215 prevede că pentru validarea unei ședințe în plen e nevoie de jumătate plus 1 din numărul consilierilor – ședința s-a anulat.

Iată comunicatele de presă ale partidelor legate de acest subiect:

 

Iustin Cionca: „În loc să facă ceva, orice, pentru arădeni, pesediștii fac doar scandal!”

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, le pune în vedere politicienilor de la PSD să înceteze cu limbajul de maidan și cu minciunile referitoare la activitatea conducerii Consiliului Județean.

Iustin Cionca susține că a constatat tendința PSD de a intimida, prin jigniri sau reclamații, prin amenințări, violențe verbale, pe cei care îi sunt incomozi. Poate că un astfel de limbaj este acceptabil în alte locuri din țară, dar nu și la Arad!

Iustin Cionca remarcă faptul că la câteva zile după ce vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, a fost amenințat de un consilier județean pesedist că „va fi aranjat”, PSD a convocat o ședință extraordinară privind revocarea președintelui Consiliului Județean.

„Este o tehnică ieftină de campanie, dar cu care PSD se face, încă o dată, de râs. De fapt, arădenii pot constata cât sunt de disperați pesediștii să pună mâna pe resursele județului, probabil pentru a face jocurile celor care vor ca banii Aradului să fie dirijați înspre Teleormanul și Doljul atât de drag unor pesediști arădeni”, a declarat președintele Consiliului Județean. „Un consilier local, un consilier județean, un parlamentar, are o anumită prestanță. Văd că nu și la PSD Arad! Folosind intimidarea și jignirea ca armă de atac, cei din PSD nu afectează doar imaginea lor, câtă le-o mai fi rămas, ci și a instituțiilor pe care le reprezintă. PSD rostogolește niște minciuni sfruntate și le dă amploare, încercând să lase impresia că îi pasă de Arad. Dacă i-ar păsa, nu ar vorbi în necunoștință de cauză și nu ar minți”, a declarat Iustin Cionca.

Referindu-se la inițiativa PSD de a convoca o ședință extraordinară pentru demiterea președintelui Consiliului Județean, Iustin Cionca a precizat: „Pesediștii sunt în campanie electorală. Fiindcă nu au niciun proiect pentru Arad, se leagă de cei care muncesc. Nu am nicio emoție cu privire la ședința extraordinară, dar vă spun că este o pierdere de vreme, în loc să facă ceva, orice, pentru arădeni, pesediștii fac doar scandal. Să nu credeți că cetățenii nu remarcă asta, să nu credeți că nu văd că, la Arad, PSD este zero barat!”, a accentuat președintele Consiliului Județean.

 15.11.2016  – Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Marius Sulincean (PSD): „Iustin Cionca iubeşte mai mult fotoliul cald de la CJA decât interesele judeţului

Iustin Cionca nu are încredere nici măcar în proprii săi oameni, consilierii judeţeni PNL, care într-o atitudine de totală sfidare faţă de arădeni au fost ţinuţi astăzi acasă pentru a nu participa la şedinţa extraordinară a CJA. Singurul punct de pe ordinea de zi a fost chiar eliberarea din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean, şedinţa fiind convocată de consilierii PSD şi ALDE  în temeiul articolului 94, aliniatul 2 din legea 215, cea a administraţiei publice locale.

„PSD Arad şi-a argumentat solid motivaţia pentru care Iustin Cionca trebuie eliberat din funcţie.Cum demisia de onoare nu s-a concretizat, după cum bănuiam cu toţii, astăzi ne aşteptam, cum era normal, să purtăm o bătălie politică în plen, pe coordonate democratice cu susţinătorii  liberali ai preşedintelui CJA.În schimb Cionca, probabil de frică să nu fie trădat de proprii săi colaboratori a dat dispoziţie ca echipa PNL să absenteze de la şedinţă.Din păcate, exemplul lor a fost urmat şi de consilierii PMP şi UDMR care au dat dovadă de aceeaşi slugărnicie şi lipsă de maturitate politică.După cum am expus şi în presă pe larg, există zeci de motive pentru care Iustin Cionca trebuie să-şi înceteze mandatul ca preşedinte, de la încheierea mai multor contracte ilegale de voluntariat, la poziţia infamă faţă de problematica aeroportului din Arad şi nu în ultimul rând lipsa de viziune, comportamentul discreţionar, secretomania şi lipsa de transparenţă.Nu mai pomenim faptul că există şi un argument politic trainic şi anume că acesta a fost desemnat coordonator al campaniei electorale a PNL Arad, context în care eliberarea din funcția de președinte al Consiliului Județean Arad i-ar fi permis să muncească liniștit în folosul celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean care sunt și candidați la alegerile parlamentare.

Aşadar din nou laşitate şi iresponsabilitate în tabăra PNL care a preferat la îndemnul liderilor locali să se ajungă la lipsa cvorumului pentru a nu clătina cumva soclul moşierului Cionca.

PSD Arad va rămâne consecvent şi va reveni pe ordinea de zi  într-o şedinţă ulterioară cu proiectul eliberării din funcţie a preşedintelui CJA”, afirmă consilierul judeţean Marius Sulincean

Biroul de presă al PSD Arad, 16 noiembrie, 2015

 Farago Petru: „Consilierii UDMR nu vor participa la ședinșa de astăzi a Consiliului Județean Arad”

Ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi, 16 noiembrie a Consiliului Județean Arad conține un singur punct, proiectul de hotărâre inițiat de grupul de consilieri PSD privind eliberarea din funcție a președintelui Consiliului Județean.

Expunerea de motive aduce în sprijinul inițiativei de fapt doar obiecții privind comportamentul sau atitudinea d-lui Iustin Cionca („comportament dominant”, „lipsă de viziune”, „manieră discreționară de acțiune”, „fuga de responsabilitate și asumare a problemelor existente”), fără a i se aduce acuze concrete, de nerespectare a Constituției, a vreunui act legislativ sau normativ sau a Regulamentului de Organizare și Functionare a Consiliului Județean. Având în vedere cele de mai sus, Organizația Județeană Arad a UDMR nu susține nu este de acord cu inițiativa și nici nu ar vota pentru aceasta.

Nu putem însă trece cu vederea concluzia evidentă că inițiativa în sine nu are alt scop decât agitarea apelor”, constituindu-se în anexa unei campanii electorale dure. În numele Organizației județene Arad a UDMR declar că nu vom susține asemenea acțiuni și nici nu vom participa la procesul de derulare a acestora, indiferent de inițiator.

În consecință consilierii UDMR nu vor participa la ședinșa de astăzi a Consiliului Județean Arad.

Farago Petru, președinte al Organizației Județene Arad al UDMR


Critic Arad, 16 noiembrie 2016 4:46