SPORTURI

Lucas Hudac a făcut față la debut unei întreceri de anvergură

Înotătorii de la CSM Arad au fost prezenți zilele trecute la concursul de Poliatlon rezervat copiilor, organizat de forul de specialitate și găzduit la Pitești. Un număr de șapte înotători la clubul arădean au fost prezenți în Trivale sub comanda antrenorilor Martin Liptak și Daria Barta.

La Pitești s-au fost prezenți în jur de 500 de înotători de la 36 de cluburi din țară, orașul nostru fiind reprezentat și de Gloria Arad.. Concursul s-a întins pe durata a trei zile cu câte două sesiuni pe zi, iar la final s-a făcut clasamentul general. Deși la debut în această întrecere, speranțele la o evoluție bună s-au legat de numele lui Lucas Hudac de la CSM. Acesta a avut o prestație bună și s-a clasat în primii 25 în clasamentul general, după două zile de concurs ocupa locul 15 la general. Factori precum emoțiile, timpii de așteptare între serii, necunoașterea bazinului, programul încărcat înainte de acest concurs, precum și presiunea rezultatelor l-au copleșit pe talentatul înotător arădean. Trebuie spus că bazinul de la Pitești are adâncimi graduale de la 3,5 metrii, fiind conceput pentru sărituri. Acest fapt îți dădea senzația că înoți în gol pe anumite porțiuni. Competiția a fost dominată de cluburile din București precum și de gazde, este cunoscut faptul că sunt două centre puternice ce acordă atenție sporită natației.

Din această parte de țară, Lucas a obținut un loc bun în primii 25 de sportivi la general, dacă ținem cont că a avut puțin timp pentru acomodare, fiind printre cele mai bune clasări de la cluburile din zonă. În prima zi a obținut două locuri 11 din 137 de participanți în probele de 200 metri craul (liber) și spate, surpriza a fost clasarea bună din proba de spate în vreme ce la craul proba sa favorită nu a fost departe de un loc în primii 8 sportivi. După două probe epuizante în prima zi, a intervenit și oboseala astfel că în ziua a doua a obținut un loc 26 la proba de 50 metri fluture și un loc 29 la 50 metri craul (liber). În ultima zi a urmat o clasare pe locul 41 în proba de bras, astfel s-a clasat pe locul 22 din țară. Ceilalți colegi ai săi de la CSM  Arad s-au clasat astfel: Elisei Ștefania loc 57, Moțiu Noemi locul 73, Elisei Daria locul 87, Stoicu Alexandru locul 68, Laszlo Robert loc 105, Surdulescu Andrei locul 93,acesta din urmă născut în anul 2009. Pentru Lucas și colegii săi, urmează în acest sfârșit de săptămână un concurs la Timișoara.

Lucas este un înotător talentat care cu timpul își capătă experiența de a stăpâni emoțiile la marile concursuri.

Cosmin Gherman, 25 noiembrie 2019 6:51