ȘTIRI

Luptă strânsă în challenge-ul pentru „supremația la CONTRABANDĂ pe oraș” – proba pe ȚIGĂRI & PETARDE! Piața Catedralei – Fortuna: 1963 – 1600, în meciul de ieri

 

[BULETIN DE PRESĂ]

Peste 2.000 de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii arădeni

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat, ieri, o acțiune în baza planului cu aplicabilitate națională „Foc de Artificii”, pentru depistarea comercianților care nu respectă legislația privind operațiunile cu articole pirothenice.

În urma activităților efectuate a fost depistată o societate comercială din Piața Catedralei din municipiu, în incinta căreia erau comercializate 1.963 bucăți articole pirotehnice (vulcani și baterii artificii), pentru care societatea comercială nu deține drept de comercializare.

Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, societatea comercială fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 126/1995 R.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului materialelor explozive.

În cadrul aceleiași acțiuni au fost depistați, în Piața Mihai Viteazul, un bărbat de 36 de ani și o femeie de 36 de ani, ambii din Arad, în timp ce ofereau spre comercializare 220 bucăți articole pirotehnice, fără drept.

Materialul pirotehnic a fost indisponibilizat, fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu material pirotehnice fără drept.

Biroul de presă al IPJ Arad

***

[BULETIN INFORMATIV]           

Țigări de contrabandă și materiale pirotehnice confiscate de jandarmi

Vineri, 28 Decembrie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au fost angrenate în misiuni specifice de ordine publică, care au avut drept scop protejarea populației împotriva activităților ilicite de comerț, în zona piețelor din municipiul Arad.

Astfel, jandarmii au depistat în Piața Fortuna din municipiul Arad, două persoane de sex masculin, care ofereau spre comercializare trecătorilor țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător și dispozitive pirotehnice direct din portbagajul autoturismelor personale.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au găsit, în autoturismele celor două persoane 130 pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător și 1600 bucăți dispozitive pirotehnice.

Pe numele celor doi bărbați, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, iar țigările și dispozitivele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

În perioada următoare jandarmii vor intensifica acțiunile de combatere a comercializării ilegale de dispozitive pirotehnice și recomandă cetățenilor să nu achiziționeze astfel de dispozitive de la persoane, sau din locuri neautorizate în acest sens.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al IJJ Arad

Critic Arad, 29 decembrie 2018 11:20

tigari-petarde-7tigari-petarde-6tigari-petarde-5tigari-petarde-4tigari-petarde-3tigari-petarde-2tigari-petarde-1