sâmbătă, mai 28, 2022

Mai multe asociații de proprietari au intrat în război cu furnizorii de cablu și internet care refuză să demonteze echipamente inestetice și pe care nu le mai folosesc

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

De ani buni, firmele de telefonie și internet au pătruns și pe piața din România. Întrucât nu exista o lege clară cu privire la infrastructura folosită de companiile de telecomunicații, și în viteza de a coopta cât mai mulți clienți, aceste firme au montat cabluri pe unde au dorit, fără a cere nimănui aprobare astfel încât costurile pentru companie să fie cât mai mici.

Această infrastructură s-a regăsit atât pe domeniul public cât și privat, inclusiv pe fațadele clădirilor, stâlpii de iluminat public, casa scării din cadrul condominiilor.

În blocurile de locuințe s-au montat cutii pentru echipamente și s-au tras cabluri pe casa scării fără a se cere aprobarea nimănui, motivând că îi deservesc pe locatari în baza contractelor încheiate cu fiecare apartament.

În fuga de a avea internet cât mai repede, locatarii au asistat fără să reacționeze cum scara de bloc capătă un aspect deplorabil. Între timp aceste companii și-au montat alte echipamente, ne mai folosind unele echipamente, pe care pur și simplu le-au abandonat. Astfel că blocurile au rămas cu toate cablurile montate pe casa scării.

Unele asociații au sesizat companiile despre acest aspect, cerând să se demonteze echipamentele pe care nu le mai folosesc, mai ales că multe blocuri au dorit să amenajeze și să zugrăvească casa scării.

Fiind contactate firmele în acest sens de către conducerea asociațiilor, angajații firmelor au refuzat dialogul pe această temă. Asociațiile proprietari au transmis notificări către companiile care au montat echipamentele în majoritatea cartierelor de blocuri, pentru a rezolva amiabil această problemă, însă nu au primit răspuns nici în termenul legal de 30 de zile, nici ulterior.

Având în vederea lipsa de comunicare de care au dat dovadă companiile de telecomunicații în relația cu clienții lor, ULAL Arad susține asociațiile de proprietari în demersurile următoare către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații printr-o acțiune comună.

Lupșe Dorina – Președinte ULAL Arad

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news