SPORTURI

Marius Copil a pierdut în decisiv confruntarea cu Verdasco de la Sofia

 

În turneul de 250 de la Sofia, Marius Copil a dus meciul in decisiv scor 2 – 6; 6 – 4; 1 – 6, dar a pierdut confruntarea cu spaniolul Fernando Verdasco, locul 26 ATP, ibericul a ajuns in sferturile de finală.

Sezonul trecut sportivul arădean a ajuns pană în finală (prima din cariera sa), iar acum avea puncte de apărat dar pe o parte dificilă de tablou. În primul set, Marius și-a pierdut serviciul la scorul de 2-3 pentru spaniol și de acolo nu a mai reușit să revină. În setul secund cei doi au mers cap la cap până la scorul de 3-3, când arădeanul i-a „rupt ” serviciul lui Verdasco, favoritul 6 la acest turneu. A fost suficient pentru a duce meciul în decisiv, unde Verdasco s-a impus clar. Confrunarea a durat o oră și 45 de minute, arădeanul a reușit să servească 10 ași. Fernando Verdasco şi-a impus nivelul superior exploatând reverul românului, în decisiv a beneficiat și de două duble greșeli ale lui Marius la mingi de break.

Înainte de acestă confruntare Marius ocupa locul 56 ATP, iar în urma acestui rezultat va cădea cel puțin 15 locuri în clasament. Să mai spunem că Mirza Basic, care îl învingea pe Marius Copil în finala de anul trecut, fusese învins în primul tur de slovacul Martin Klizan, scor 3-6, 7-6(5), 6-4.

Articol asociat:

Marius Copil a trecut de Wavrinka în primul tur al Turneului de la Sofia și va da peste Verdasco

Cosmin Gherman, 7 februarie 2019 7:51

marius-copil