SPORTURI

Marius Copil s-a oprit la un pas de finală în Turneul din California

 

Tenismanul arădean Marius Copil şi americanul Christopher Eubanks au fost învinşi sâmbătă de cuplul Ariel Behar (Uruguay)/Gonzalo Escobar (Ecuador), cu 6-4, 6-3, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Newport Beach (California). Principalii favoriţi s-au impus după 64 de minute, în care Copil şi partenerul său nu au reuşit să îşi creeze nicio minge de break. Copil şi Eubanks vor primi un cec de 3.240 dolari şi 45 de puncte ATP la dublu. Românul va adăuga un cec de 1.560 de dolari şi 5 puncte ATP pentru evoluţia de la simplu învins în turul secund.

În alt context, sportivul legitimat la CSM Arad a primit o amendă de 1500 de dolari pentru comportament nesportiv, în turul doi de calificare la Australian Open, confruntare pierdută de Marius  contra italianul Lorenzo Musetti (17 ani, locul 364 ATP) însă venitul lui la acest turneu, calificarea în ultimul tur al calificărilor, i-a adus 32.000 de dolari și 8 puncte ATP. Cea mai mare amendă de la acest turneu a luat-o Bernad Paire – 7.500 de dolari. În clasamentul all-time al vitezei serviciului în tenis, Marius Copil intrece tenismeni renumiti precum Juan Martin Del Potro, care are recordul personal setat la 240 km/h, Jo-Wilfried Tsonga, cu 237 km/h si Stan Wawrinka, cu 234 km/h. Copil e pe locul 8 în lume în acest moment, cu 244 km/oră.

Foto: Marius [email protected]

Cosmin Gherman, 2 februarie 2020 11:30


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107