SPORTURI

Marius Copil și Nick Kyrgios au făcut spectacol pe arena principală la US Open și s-au calificat în turul doi de la U.S. Open

 

Arădeanul Marius Copil  a părăsit după cum se știe întrecerea la simplu de la US Open , dar continuă confruntarea la dublu. Acesta s-a înscris în ultimul moment alături de Kyrgios, arădeanul a fost refuzat  în prima fază pentru că Kyrgios făcea pereche cu Andy Murray dar acesta s-a retras. Așa a reușit Copil să primească confirmarea partenerului său de dublu cu 20 de minute înainte de închiderea listelor. Cei doi fac în premieră o inedită pereche la dublu reușind să atragă spectatori și la antrenamente lucru ce nu s-a mi întâmplat de foarte mult timp, atunci când se antrena cu Federer sau Nadal. Acest lucru s-a întâmplat și în meci cei doi au făcut spectacol, ridicând spectatorii în picioare.

Meciul  lui Marius Copil şi Nick Kyrgios a fost mutat de urgenţă de organizatori pe terenul central, după două partide extrem de scurte în sesiunea de dimineaţă de pe Arthur Ashe Stadium, încheiate cu victorii în mai puţin de 80 de minute ale lui Roger Federer (6-1, 6-2, 6-2 în faţa britanicului Daniel Evans) şi Serenei Williams (6-3, 6-2 în faţa cehoaicei Karolina Muchova).

Echipa formată din Marius Copil (245 ATP la dublu) şi Nick Kyrgios (181 ATP la dublu) s-a calificat, noaptea trecută, în turul doi de la US Open, după ce a învins perechea belgiano-britanică mai bine cotată la casele de pariuri Marcus Daniell (44 ATP la dublu) şi Ken Skupski (52 ATP la dublu), cu scorul de 6(5)-7, 7-5, 7-6(1).

Partida dintre cele două echipe s-a întins pe o durată de două ore şi 22 de minute.  Nick a fost avertizat de arbitru după ce în urma unei neînțelegeri cu Marius a trimis o minge în inelul patru al tribunelor celui mai mare  teren de tenis din lume

În turul doi, Copil şi Kyrgios se vor înfrunta cu Oliver Marach (19 ATP la dublu) şi Jurgen Melzer (38 ATP la dublu), care i-au învins, în primul tur, pe Mikhail Kukushkin (145 ATP la dublu) şi pe Andrey Rublev (225 ATP la dublu), cu scorul de 6(4)-7, 6-4, 6-4.

 

Cosmin Gherman, 31 august 2019 10:25