Marius Stan și Vladimir Tismăneanu își lansează volumul „Dosar Lenin. Vraja nihilismului” deseară, la „Corina”

 

Curtea Veche Publishing și Librăria Corina îi invită pe arădeni marți, 7 iunie 2016, începând cu ora 18.00, la prezentarea cărții „Dosar Lenin. Vraja nihilismului”, semnată de Marius Stan și Vladimir Tismăneanu, volum apărut la Curtea Veche Publishing ca o continuare a seriei începute prin volumul „Dosar Stalin. Genialissimul generalissim”.

Evenimentul se va desfășura la Librăria Corina (Strada Mihai Eminescu, Arad) și va include și o sesiune de autografe. Va lua cuvântul, alături de autorii volumului, și Mircea Mihăieș (critic literar).

„Dosar Lenin. Vraja nihilismului” de Marius Stan și Vladimir Tismăneanu este cel mai nou volum din colecţia Constelaţii, o serie de volume de istorie şi analiză politică de la Curtea Veche Publishing, care face parte dintr-un proiect în trei părți al celor doi autori – un autentic triptic amintind de faimosul triplu portret din semiprofil al anilor de început ai comunismului înfățișându-i pe „părinții proletariatului”, doar că realizat în alte culori, anume cele ale realității, și parțial, având alți protagoniști.

Criminalitatea intrinsecă și efectivă a regimului comunist este o realitate încă nepătrunsă în conștiința publică la noi, ca și în celelalte state foste comuniste, de altfel. Cărțile celor doi autori sunt scrise într-o splendidă limbă română, accesibilă marelui public și cu atât mai mult celui specializat. Discursul lor teoretic, de un înalt nivel academic, fără să fie deloc scorțos, prinde viață prin inserturile biografice, narative, polemice, transformându-se într-un pasionant roman de idei și o cronică a sângerosului secol XX.

Demersul celor doi este exemplar și-n altă privință: Marius Stan și Vladimir Tismăneanu nu semnează separat eseurile care alcătuiesc volumul. În acest sens, „Dosarul Lenin. Vraja nihilismului” se deschide cu un dialog care argumentează, explică, elucidează deplina armonie a vocilor lor.

Mai multe, pe www.curteaveche.ro.

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6539
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy