marți, martie 28, 2023

„Mărunțișurile zilei” de la Poliție: un bihorean conducând „rangă” un camion cu remorcă prin Chișineu Criș, un minor furând pompe, un hoț de lemne și amenzi de 84.000 de lei

 

8 iulie 2016 – BULETIN DE PRESĂ

Depistat în trafic având o alcoolemie de peste 1,00 mg./l. alcool pur în aerul expirat

Polițiștii orașului Chișineu Criș au depistat ieri în trafic un bărbat care conducea sub influența alcoolului.

Polițiștii au depistat ieri în trafic, pe D.N. 79, în localitatea Chișineu Cris, un bărbat de 34 de ani, din județul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară cu semiremorcă, având o alcoolemie de 1,20 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Minor cercetat pentru furtul unor pompe electrice

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un adolescent, bănuit de furtul unor pompe electrice.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că la data de 27 iunie a.c., minorul de 17 ani, din județul Iași, ar fi sustras 7 pompe electrice dintr-un magazin de pe Calea Aurel Vlaicu din muncipiu, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 3.700 lei.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a minorului, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Transport ilegal de material lemnos depistat de polițiști

Polițiștii Secției nr. 2 Micalaca au  depistat și oprit ieri în trafic, un transport ilegal de material lemnos.

Polițiștii au depistat și oprit în trafic, pe Calea Radnei din municipiu, un tânăr de 24 de ani, care transporta cu o autoutilitară 6,4 metri cubi de material lemnos de diferite specii (fag, stejar, tei, carpen) fără respectarea prevederilor legale.

Întreaga cantitate de material  lemnos a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, conducătorul autoutilitarei fiind sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu  amendă în valoare de 2.000 de lei.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 229 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 84.000 de lei.

Dintre acestea, 97 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 132 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news