marți, martie 28, 2023

Maya Baranyai este o fetiță de 10 ani care pictează credința, timpul și înțelepciunea. Lucrările ei sunt expuse la Biblioteca Județeană

 

Expoziția de desene a Mayei Baranyai, eleva cea hăruită de la Liceul arădean de Artă „Sabin Drăgoi” mai poate încă fi văzută, luna aceasta, pe holul Bibliotecii Județene A.D. Xenopol din Arad.

Ca orice copil care are ceva de spus și dorește să fie luată în serios, Maya ne trage artistic de mânecă – pe noi adulții -, spunându-și timid, dar accentuat, colorat și grav opiniile în legătură cu ceea ce înseamnă pentru ea universul intim, dar și cel extins la care aspiră.

Astfel, se adună în expoziția ei, ca într-o ladă cu jucării, animale: pisici, girafe și căței; portrete sofisticate de fete sofisticate, parcă luate din curtea oricărei școli și nu numai. Nu numai, pentru că „plimbarea picturală” la care ne invită Maya cu cei 10 ani ai ei, nu este deloc una strict copilăroasă. În lada ei cu jucării își fac loc simboluri ca: transcenderea – copacul umanizat; credința – Christ; timpul – orologiu cu pendule din stele, lună și pană; înțelepciunea – bufnița.

„Cu Maya la plimbare” te vei bucura copilărește, dar cu gravitate!

Maya Baranyai este,de asemenea, câștigătoarea trofeului Arad Kids Talent – Secțiunea „Arte plastice”, 2016.

 

Ultimele Știri

Related news

4 COMENTARII

  1. Are ceva filiaţie cu regretatul pictor Francisc Baranyai ? E şi frumoasă şi talentată. Bravo micuţo !

  2. Un copil sensibil si frumos,talentata si grațioasă atât în lucrările pe care le are cât și ca Omuleț .Copil drag să crești si sa îți ridici aripile cât mai sus! Mult succes !

  3. Este un copil deosebit!Sunt fericita sa o cunosc si onorata sa fiu mama ei!Impreuna cu surorile ei imi intregesc inima…:de aceea sunt eu fericita!!!

Comentariile sunt închise.