POLITICE

Metoda cu IEPURI se practică și la Sebiș – „Micul idealist” Marius Turnea fiind pe post de Bibarț, iar „Micul prinț” Cristi Feieș, un fel de Bîlcea… mai „pe curat”

 

Pentru ocuparea demnității de primar la Sebiș, Partidul Național Liberal se luptă cu „restul eșichierului” folosind aceeași „tactică cu iepuri” pe care o folosește la municipiu… doar că, în orășelul de pe Crișul Alb, lupta e mai perversă din punct de vedere creștin-ortodox, dar și mai elitistă din punct de vedere al competențelor profesionale decât la Arad (pe principiul yin-yang). Adică, pe limba română înțeleasă de tot poporul indiferent cât de școlarizat: profesorul de Limba română, directorul liceului din Sebiș, Marius Turnea, este mai tare în profesia lui decât Bibarț – Bibarț fiind un pădurar de nota 5 cu indulgență și un administrator public de 7.50, (cât să treacă clasa) iar Marius Turnea, un profesor de 8.75 și un director de 9.25 (cât să-i iasă 9).

Iată cum își prezintă singur candidatura dom’ profesor-director-idealist pe pagina sa de Facebook special creată în accest scop:

„DE CE CANDIDEZ?
Simt că am multe de oferit acestei comunități. Știu, sunt un idealist. Unii mi-ar spune că e nepragmatic, dar nu e așa…când idealul corespunde unei mase de oameni e ca o rugăciune în biserică, același gând, unit prin și cu ceilalți, e acolo toată energia, e acolo întregul țel.
Nu sunt atotștiutor, dar mă pricep să pun oamenii laolaltă, să-i apreciez în funcție de capacitățile proprii, să îi motivez și să-i determin să lucreze în echipă. Văd foarte clar ceea ce am de făcut, deși știu că nu va fi un demers ușor.
Poate suna comic să vorbești de fair-play într-o competiție electorală, dar nu am de gând să ,,mușc” din nimeni sau să lovesc cu vorbe murdare imaginea cuiva. Stingând lumina altuia nu vei străluci mai tare!
Acesta e drumul meu…nu mă amăgește succesul, cum nu mă sperie nici înfrângerea!
Am convingerea că se poate mai bine, se poate și ALTFEL!”

DE CE CANDIDEZ? Simt că am multe de oferit acestei comunități. Știu, sunt un idealist. Unii mi-ar spune că e…

Publicată de Marius Turnea pe Joi, 16 iulie 2020

În traducere liberă de orice fel de sarcini, mesajul domnului profesor de româna se traduce pe înțelesul oricărui omuleț care le are cu politica fără vrăjeală ieftină astfel: Fraților, știu c-o să pierd, da’ nu-i așa că v-am spus o poezie mișto?…de aia-l și facem mic, și nu mare idealist, sau idealist-sadea: pentru că marii idealiști (sau idealiștii pur și simplu normali, „de la mama lor”) nu se roagă de cetățeni să-l voteze într-o funcție pe care știe sigur că n-o va ocupa în vecii vecilor, făcând mișto de cultura politică și inteligența celor care chiar îl plăceau… ca profesor de română, ginere de preot, familist… om la casa lui!
Idealiștii adevărați nu fac de astea… discipolii lui Platon n-ar fi mândri de dom’ profesor de la Sebiș!…
Și nici „VERZII”… ca de la idealist verde ortodox la politician de conjunctură vorbind, dom’ profesor!

De ce ne permitem luxul acestor etichete?… Păi, iaca de ce: Marius Turnea este „lucrătura lui Tata-Feieș ca să iasă Micul prinț,  Cristi , primar fără emoții”, iar practica prin care își exercită machiavelica influență se numește nici mai slab, nici mai tare decât șantaj creștin-ortodox!
Cum să aranjezi cărțile tu, ca politician, în interiorul Episcopiei Aradului în așa fel încât să dai afară un preot din funcția de protopop, pentru ca, după două luni, să îl șantajezi pe ginerele său că, dacă acceptă să fie „iepure” pentru atletul de fi-tu, îl pui înapoi pe socru pe funcția de pe care a fost zburat?!

Ee, cum?… Dacă ești Gheorghe, Poți!… Te-ai luptat tu cu balauri și mai mari decât Răzvan Onica – căci pe de altă parte, dacă te duci și faci un sondaj prin birturi și sedii de firme din Sebiș, te îmbeți ușor pe refrenul oricine „Cine-i atât de naiv încât să creadă că DINASTIA FEIEȘ va fi îndepărtată de la conducerea orașului la alegerile care urmează… înseamnă că nu-i din Sebiș!”

În condițiile astea, și având în vedere faptul că Daniel Țole – candidatul #rezistenților (câți or fi… 10% în opinia opiniei publice) – nu „mușcă” din voturile nimănui și acceptă oricând să fie viceprimarul oricui, iar restul candidaților chiar NU CONTEAZĂ, Cristi Feieș e dat ca aproape sigur ca și câștigător…
De aia și merge pe metoda „postări exclusiv pozitive”… c-așa fac prinții al căror scop este să fie domnitori… indiferent de mijloace…
Un fel de Bîlcea, deci… dar mai pe curat oleaca…

În atenția locuitorilor Orașului Sebiș și a satelor Prunișor, Sălăjeni și Donceni!!!#Administratie_pentru_cetăteni#Construim_împreună#SebișulFrumos

Publicată de Cristian Feieș- Administrator Public- Sebiș pe Marţi, 21 iulie 2020

 

Radu Pandelea, 23 iulie 2020 9:59

E803C9D3-1013-4158-84F0-3E0C3B3499FB7DA0EAA6-CCA3-451A-9509-C5FBF8E9B1552400F642-6A1A-4028-B217-E9E63E10BC109BEEBE10-E819-40B4-B071-CE5D8B4DF352

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783