Mic îndreptar al fericirii: Gândește senin, iubește și pictează în culori!

 

Sunt în continuă căutare de comori… sunt atâtea printre noi și se lasă descoperite numai să avem simțurile deschise să le cuprindă. Comorile mele sunt oamenii faini… Sufletele calde care-și modelează vise frumos și pentru care viața e o provocare la pasiune. Așa am descoperit-o pe Oana sau… Fata de Ghindă… Mesajul ei e simplu și este un îndemn la fericire, un mic îndreptar al ființei în căutare de pace cu sinele: „Gândește senin, iubește și pictează în culori !‘‘ . Universul ei, din litere, culori și pietre, fascinează. Dacă intri, descoperi sufletul imaginat al umanității, esența perenă a ființei. Un labirint de avataruri în care te poți regăsi și poți visa… un protest artistic, o replică subtilă pentru urâtul și răul care ne domină. De ce este specială Oana în universul handmade? Pentru că ea creează și re-creează un univers… direcționează gândul spre vis și-l acaparează până la realitate pentru că, dincolo de orice nevoie vitală, avem nevoie și de vise să putem păși mai departe.

Fata de Ghindă. Cine și de ce mâna stângă

 O fată de ghindă. Un copil trist care mâzgălește mai mult decât mediocru. O fată care se eliberează, defulează prin scrijelituri pe foaia de hârtie. Un univers scos afară din subconștient. O auto-analiză psihologică prin asociații libere de litere, linii, forme și pete de culoare. De ajuns deocamdată. O să aflu pe parcurs cine e această mână stângă ce mă chinuie noapte de noapte.

 Începutul poveștii

Povestea  de dragoste dintre mine și craftingul handmade a început  ca o joacă, așa cum ludicul nu m-a părăsit niciodată chiar și adult fiind. Eram într-o pauză dintre joburi și mă plictiseam tare rău acasă în ciuda faptului că scriam (still loading) la prima mea carte de proză, îmi pictam pereții, îmi trăiam povestea mea de iubire și visam cu duiumul. Am început prima oară cu pictatul pietrelor, materialul prim fiind dintotdeauna o pasiune dusă spre obsesie; oriunde mă duc adun pietre de felurite culori și forme pe care le țin în zeci de coșulețe prin toată casa. Întotdeauna m-a atras piatra – rece și tăcută, o poveste minerală de milioane de ani, o poveste în care se profilează mii de alte povești.

Primele pietre pictate stângaci conțineau de regulă mesaje sarcastice și amuzante, de aici și numele paginii mele, Pietre sarcastice și tricouri cinice, apoi am trecut la visatul monocrom, din care mi-au ieșit câteva colecții de pietre totemice; între pictatul de pietre mai inseram de cele mai multe ori decorarea câte unui perete, unui ghiveci de flori, unei veioze sau a unui tricou pentru aniversarea vreunui prieten drag.

Bunăoară, de ziua logodnicului meu, pasionat fiind de zen și spiritualitate, i-am făcut un tablou yin&yang din capace de bere reciclate și pictate, când bunicul meu din partea mamei a decedat , am decis să-mi parcurg travaliul doliului colorându-mi universul și unul din pereții livingului în culori vibrante și vesele.

Apoi am trecut la bijuterii, de cele mai multe ori alegând să pun o pată de culoare pe pandantive sau cercei metalici, terni și fără personalitate rămânând ca într-o altă perioadă să mă axez pe pictatul pereților casei și ai unor prieteni care au rămas impresionați de universul pe care-l creasem în livingul meu.

 Pragmatismul poveștii

De la întreaga joacă fără interes comercial, astăzi am ajuns să plec în vacanță cu banii integral strânși din crafting. Desigur că mi-am diversificat materialele cu care lucrez, dacă îmi vizitezi pagina  o să afli că fac: brățări vesele din lemn pictate cu această mână stângă, magneți de frigider din piatră de râu pictată, taguri de lemn pictate, broșe din acril ori piatră ornate manual, brelocuri din mucava pictate sub un număr infinit de forme, perii de păr pictate cu migală, coliere și pandantive în culori vibrante de vară, bucăți de lemn cu mesaje comerciale, genți ornate cu fluturi vii, căsuțe de păsărele pictate în culori visate de cu seară, tricouri personalizate după bunul plac și încă mai am sute de idei.

Cei care trec pragul paginii mele și aleg din crafturile mele spun că ceea ce fac mă recomandă cel mai bine: o tipă a cumpărat un breloc multicolor iar la câteva zile m-a sunat că vrea pentru întreaga familie brelocuri cu diferite inscripții sau modele, cea care a ales peria de păr m-a rugat să-i pictez și o oglindă pentru fetița sa, o cunoștință mi-a trimis poze cu ea purtând chiar de ziua sa de naștere un colier făcut de mine cu ceva timp în urmă, alții îmi trimit imagini cu frigiderele lor vesele pe care poposesc pietrele mele- magneți.  Deunăzi am terminat niște magneți cu văcuțe vesele și ludice, ultima comandă primită de la un  client amic care dăruiește mai departe.

Mărturisesc că nu am crezut vreodată că voi ajunge să fac o mică afacere din pasiunea- terapia mea , totul a pornit cu o joacă a mâinilor avide de plăsmuire, cu multe vise care se doreau a fi materializate, cu o dorință sisifică de a colora universul exterior care-i de cele mai multe ori lipsit de strălucire sau culoare.

Am visat, da recunosc, am visat și ceilalți îmi spuneau că visez prea mult sau inutil. Astăzi le zâmbesc lin și îi invit în vacanță cu mine, această vacanță binemeritată și muncită cu aste două mâini care se încăpățânează să adauge culoare oricărui lucru înconjurător.

Ce obiecte ne oferă Oana

M-am rătăcit virtual  în lumea ei… o călătorie înapoi spre inocența colorată a copilăriei și am regăsit energia vitală a speranței la care avem acces prin obiecte care pot părea banale:  bijuterii, obiecte de decor, magneți de frigider haioși, pietre sarcastice, pereți cu povești din viață și despre viață, cioburi de sticlă ca un puzzle al reordonării universului… al universului nostru intim. Pe final mă gândesc, serios și nu sarcastic, că Oana conectează oamenii… cel puțin pe cei care aleg să-și ia sau, mai ales, să dăruiască minunatele obiecte.

 Dacă vreți să evadați din lumea reală, puteți intra în universul Oanei și accesând  O mână stângă. Stângace, Pietre sarcastice și tricouri cinice  și O fată de Ghindă

 FOTO:  OANA. O mână stângă. Stângace, Pietre sarcastice și tricouri cinice


Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy