Migranți arabi – prinși sâmbătă noaptea în timp ce încercau să fugă în Ungaria pe fâșia Pereg – Pecica

 

Un număr de 20 de migranţi sirieni, iranieni şi irakieni, printre care şi 7 copii, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră şi de jandarmi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00:35, în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria. Migranţii au fost prinşi pe câmp între localităţile Peregu Mare şi Pecica, la aproximativ 20 de metri de graniţa cu Ungaria – relatează Mediafax.

Printre migranți se află mai multe persoane care sunt în procedura de solicitare de azil în România și care erau cazate la Centrul pentru migranţi şi străini din Timişoara.

Poliţiştii de frontieră și jandarmii care păzesc frontiera în zona vămii arădene Turnu au observat, cu ajutorul aparatelor de viziune pe timp de noapte, mai mulți migranți care se deplasau pe jos, prin câmp, spre granița cu Ungaria.
Un echipaj a pornit în urmărirea suspecților, aceștia fiind prinși la doar 20 de metri de fâșia de frontieră.
Grupul era format din 20 de persoane care au între doi și 36 de ani, respectiv 12 sirieni, șapte irakieni şi un iranian, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că majoritatea sunt solicitanți de azil în România. Între aceștia se aflau și șapte copii.
„La cercetări, persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei” – a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Claudia Biriș. Surse din cadrul Poliției de Frotieră au declarat că unii dintre migranţi au mai fost prinşi și altă dată încercând să treacă ilegal din România în Ungaria.

Migranții adulți sunt cercetați penal pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Conform Poliţiei de Frontieră, săptămâna trecută a început securizarea frontierei de vest a României, mai exact pe tronsonul de graniţă cu Ungaria, pentru combaterea migraţiei ilegale. Securizarea frontierei constă în organizarea de misiuni de supraveghere la care participă şi jandarmii din judeţele Arad, Timiş şi Bihor.

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6514
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy