joi, septembrie 29, 2022

Mihai Fifor: „ Ca senator, ca părinte și ca dascăl voi face tot ce este posibil pentru a repara în Parlament mizeria și ofensa adusă cadrelor didactice de Guvernul PNL!”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Mihai Fifor: Ca senator, ca părinte și ca dascăl voi face tot ce este posibil pentru a repara în Parlament mizeria și ofensa adusă cadrelor didactice de Guvernul PNL!

 

Mii de cadre didactice intenționează să refuze să vină la școală începând cu 14 septembrie, dacă Guvernul Orban nu va asigura toate condițiile de protecție necesare angajaților din educație, dar și elevilor, împotriva infectării cu COVID-19 și dacă nu se va acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie.

„Considerăm pe deplin justificat apelul dascălilor și îi asigurăm că vom face tot ce se poate în Parlament pentru a le apăra interesele. Ca dascăl, sunt 100% alături de cadrele didactice și le susțin demersul privind respectarea legii și acordarea majorărilor salariale prevăzute de la 1 Septembrie. În medie, fiecare cadru didactic ar fi urmat să primească în plus 300 de lei, bani din care își poate achiziționa măștile de protecție pe care va fi obligat să le poarte în timpul activității în unitățile de învățământ.

Sunt peste 10 mii de cadre didactice, cu vârsta de peste 65 de ani și alte aproximativ 40 de mii cu vârsta cuprinsă între 60 și 65 de ani, care la începutul anului școlar se vor întoarce la catedră și vor fi în prima linie de expunere la noul corononavirus. Pentru sănătatea lor, dar și a milioanelor de copii pe care-i educă, orice guvern responsabil ar fi acordat majorarea salarială prevăzută, cu atât mai mult cu cât suma pentru fiecare abia dacă ar fi acoperit costul măștilor și al materialelor de protecție/dezinfecție necesare. Guvernul Orban însă, invocând lipsa banilor – în pofida împrumuturilor gigantice pe care le-a făcut – a amânat cu un an majorarea cuvenită a salariilor profesorilor, pe care la modul cel mai josnic și grobian cu putință a comparat-o cu băutul banilor la cârciumă.

Împărtășesc pe deplin apelul colegilor mei, care atrag atenția că se impun măsuri foarte stricte, urgente și bine implementate prin care elevii și angajații din educație să beneficieze de toate condițiile, astfel încât să nu fie expuși îmbolnăvirii cu COVID-19 și că autoritățile au obligația să asigure tuturor participanților la actul educațional măști, dezinfectant, săpun și toalete funcționale, pe parcursul fiecărei zile de școală. Altfel este un risc uriaș ca unitățile de învățământ să devină BOMBE EPIDEMIOLOGICE, chiar din prima zi de școală!” – afirmă senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news