Mihai Fifor: Incompetența PNL a generat un deficit istoric, cel mai mare din ultimii 30 de ani

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Mihai Fifor: Incompetența PNL a generat un deficit istoric, cel mai mare din ultimii 30 de ani

Incompetența guvernelor lui Iohannis a generat un deficit istoric, cel mai mare din ultimii 30 de ani, fiind
pentru prima dată în istorie când România depășește cifra de 100 de miliarde lei deficit.

„Apogeul eșecului a fost atins în decembrie când s-a înregistrat un deficit  de 3,7 miliarde de Euro, mai mare decât 5 ori și jumătate decât suma încasată la privatizarea Petrom și de 64 de ori mai mare decât suma încasată pentru privatizare Petromidia.

În timp ce a îndatorat românii cu miliarde de euro, Cîțu, Orban și Iohannis au alocat doar 1,44% din PIB pentru cheltuieli generate de pandemie, inclusiv pentru plățile in economie, adică exact cât a spus și Comisia Europeană. România s-a situat pe ultimele locuri din Europa din acest punct de vedere ceea ce a generat și a întreținut criza economică. Deci, în niciun caz, deficitul nu a fost cauzat de cheltuielile generate de pandemie sau de spijinirea mediului privat. 

Gaura la buget, făcută de incompetența PNL, a fost adâncită de incapacitatea de a colecta datoriile marilor companii către stat. Orban și Cîțu au colectat cu 38 de miliarde lei mai puțin față de veniturile programate și au eșuat grav în atingerea țintele de colectare pe care singuri și le-au propus. Culmea ipocriziei și manipulării, această neputință managerială e transformată în sprijin, vezi Doamne, „meseriașii” din PNL ar fi lăsat cu premeditare bani în economie. Dacă ar fi așa, „banii lăsați în economie” ar reprezenta ajutor de stat mascat, acordat ilegal, cu încălcarea normelor Comisiei Europene. 

PSD a prezentat soluția pentru România: un buget corect, echilibrat, care asigură atât sprijin pentru economie, pentru ieșirea din criza economică cât și bani pentru creșterea puterii de cumpărare și a bunăstării populației”, declară deputatul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy