miercuri, februarie 8, 2023

Mihai Fifor: Iohannis să spună dacă a știut sau nu de condamnarea penală a lui Cîțu

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Mihai Fifor: Iohannis să spună dacă a știut sau nu de condamnarea penală a lui Cîțu

 

„PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a avut cunoștință de condamnarea penală a lui Florin Vasile Cîțu în momentul în care l-a desemnat pentru funcția de prim-ministru al României. Această clarificare în fața opiniei publice este absolut necesară având în vedere că președintele Klaus Iohannis a girat personal desemnarea lui Florin Cîțu în funcția de premier, în pofida faptului că partidul care l-a propus a pierdut alegerile de anul trecut.

Dacă a știut de această condamnare penală a lui Florin Cîțu, atunci președintele Iohannis are obligația să explice opiniei publice de ce a încălcat principiul asumat personal de a nu desemna în funcția de premier o persoană condamnată penal, „indiferent de la cine vine propunerea”.

Dacă, dimpotrivă, nu a avut cunoștință de condamnarea penală a lui Cîțu în momentul desemnării, atunci este obligatoriu ca președintele să anunțe public pe cine va trage la răspundere pentru această breșă majoră de securitate națională, care a permis ca o persoană cu o astfel de vulnerabilitate majoră să ajungă în fruntea Guvernului României.

Referitor la propaganda susținătorilor lui Cîțu care încearcă din răsputeri să insinueze că ar fi fost doar o simplă amendă de circulație, PSD subliniază că faptele pentru care a fost încarcerat Florin Cîțu sunt infracțiuni care sunt sancționate penal inclusiv de legislația românească. Caracterul penal al sancțiunii decurge chiar din pedeapsa cu închisoarea pe care a primit-o actualul premier al României.”, spune președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

 

Biroul de Presă al PSD Arad

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news