Acasă POLITICE Mihai Fifor: La insistențele și după modelul propus de PSD, Guvernul preia...

Mihai Fifor: La insistențele și după modelul propus de PSD, Guvernul preia principiul actualizării prețurilor materialelor de construcții și în contractele cu finanțare europeană

0

 

Este doar un prim pas în deblocarea situației, după paralizia din mandatul fostului ministru al Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu.

PSD este încrezător că actualul titular al portofoliului va fi capabil să obțină rapid și avizul necesar la Comisiei Europene, astfel încât să fie reluate lucrările pe șantiere de construcții/proiectele finanțare cu bani europeni.

„Această OUG era imperativ necesară dat fiind că, din cauza scumpirilor, nu se mai puteau respecta nivelurile de preț stabilite inițial în contracte.

După modelul propus de PSD în programul „Sprijin pentru România” care a ajustat deja prețurile pentru proiecte cu finanțare națională, se introduce un mecanism de actualizare a prețurilor cu 15% până la 40% și pentru contractele pe bani europeni.

Este un prim demers menit să dea încredere atât constructorilor cât și autorităților pentru reluarea/continuarea activității pe șantiere și reintrarea în graficul de execuție al proiectelor.

Important de reținut: actualizările de preț se aplică și retroactiv, pe contractele în derulare.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

Exit mobile version