marți, ianuarie 31, 2023

Mihai Fifor: Premierul Cîțu dezinformează populația cu privire la așa-zisa creștere a salariului mediu din România

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Mihai Fifor: Premierul Cîțu dezinformează populația cu privire la așa-zisa creștere a salariului mediu din România

 

„ PSD denunță dezinformarea făcută – în cunoștință de cauză! – de către premierul Florin Cîțu cu privire la așa-zisa creștere a salariului mediu pe economie, în baza căreia acesta proclamă o falsă îmbunătățire a nivelului de trai din România. Acest fals grosolan este de altfel constatat cu ochiul liber de fiecare român atunci când se uită în portofel după ce achită cheltuielile necesare pentru traiul curent.

În realitate, Institutul Național de Statistică a subliniat că datele raportate cu privire la evoluția câștigului salarial din România au fost afectate „în contextul situației cauzate de pandemia COVID-19”, iar „datele statistice infra-anuale, operative, pot prezenta un grad de fiabilitate, acuratețe, completitudine și comparabilitate mai redus”. În acest sens, INS subliniază că „în câștigul salarial mediu lunar sunt cuprinse și sumele plătite salariaților pentru șomajul tehnic”.

Altfel spus, Cîțu se laudă cu o creștere a salariului mediu prin raportare la indemnizația de șomaj tehnic care s-a acordat anul trecut în timpul stării de urgență și care reprezenta doar 75% din salariul de bază.

Prin urmare, dacă se face abstracție de această diferență de 25 de puncte procentuale, care a existat anul trecut, în cazul salariaților care au fost nevoiți să intre în șomaj tehnic din cauza pandemiei, s-ar observa că evoluția reală a salariilor din România a avut un parcurs negativ, iar veniturile românilor au rămas cu mult în urma inflației galopante provocată de guvernarea Cîțu” , afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

 

Biroul de Presă al PSD Arad

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news