Front 7 ȘTIRI

UMILITE de AUTORITĂȚILE din cele două țări „interdependente neuronal”, ÎNGRIJITOARELE DE BĂTRÂNI din Austria se roagă ca măcar „TESTUL ANTIGEN la punctele de frontieră ale României să fie RECUNOSCUT OFICIAL!” [PETIȚIE]

 

„Mă numesc B.M.  și vorbesc inclusiv în numele unei asociații care se ocupă de interesele îngrijitorilor români în regim 24/24 din Austria. Având în vedere că hotărârea de guvern de aseară (4 februarie, 2021 – n.red.) a schimbat regulile circulației transfrontaliere, începând cu data de 12.02.2021, dfin calitatea pe care o dețin, am dat telefoane și am trimis mailuri la mai multe instituții, de la care nu am primit încă un răspuns clar sau o soluție valabilă pentru această branșă.

D.S.P. m-a informat că, începând cu data de 12 februarie, toate persoanele care intră în România din Austria trebuie să prezinte la vamă un test PCR-RT NEGATIV, nu mai vechi de 78 de ore de la momentul preluării probelor, nefăcând excepție nici autotransportatorii, nici ingrijitorii. În plus, mi-au spus că nimeni fără test PCR nu intră în țară. Am întrebat cum se explică acest lucru raportat la hotărârile anterioare:  această branșă era considerată excepție de la regula carantinarii, cu toate că au întâmpinat probleme zilnice la vămi (inclusiv cu test si contract de muncă intrau în carantină). Țin să specific că in acest domeniu lucrează 40.000 de români, dintre care în acest moment 20.000 pe teritoriul Austriei și urmează să se schimbe turnusurile lunare cu cei din România. Vă trimit acest mesaj cu gândul, dacă mă puteți ajuta, cu adrese de mail sau numere de telefon si chiar cu o colaborare. Avem nevoie de soluții pentru această branșă. Din ultima hotărâre de guvern nu am înțeles clar mai nimic!”

Am primit acest mesaj atât noi cât și toate instituțiile statelor care au de la cea mai mare la cea mai mică legătură cu PANDEMIA DE CORONAVIRUS, atât române cât și austriece, trusturi mass-media, jurnaliști independenți ș.a.m.d. Spre deosebire de „stăpânii legilor”, am încercat să discutăm normal cu persoana în cauză… mai ales că Aradul are o contribuție imensă la normalitatea neuronală a statului austriac.

Suflete mari cu venituri sărace într-o țară bogată

„În Austria lucrează în branșa  „îngrijiri bătrâni” în acest moment peste 30.000 de cetățeni români care sunt răsfirați pe tot teritoriul Austriei, printre care există persoane care nu au posibilitatea de a face test SARS COV2 PCR” – ne scrie, buimăcită de CONFUZIA pe care AUTORITĂȚILE ÎNSELE o PROMOVEAZĂ prin toate mijloacele de comunicare posibile, o arădeancă… una dintre miile de femei din vestul țării care au grijă de ultimele clipe din viața strănepoților lui Mozart și Hitler (dificilă misiune, nu?).
Îi știam altfel pe austrieci!

„Va fi o problemă enormă pentru persoanele care nu pot să facă test PCR. Sunt multe îngrijitoare care stau prin cătunuri, și nu au posibilitatea să-l facă, așa că ele sunt pregătite să se întoarcă acasă fără test și să facă izolare la domiciliu 14 zile, dar pentru cei de la I.S.U. Timiș (de exemplu) nu vor putea intra în România, si atunci mă întreb, sute de persoane le vor ține prin vamă?”

„Răspunsuri” ca de la CAPO la DEȚINUT sunt astea… nimic altceva!

Doamnele au întrebat asta:

„Vă rog să ne spuneți în mod concret, punctual, ce se va întâmpla cu colegele/colegii noștri care se întorc în România după data de 12.02.2021, fără a putea prezenta la intrare în țară  un test SARS COV2 PCR NEGATIV ? Vă mulțumim anticipat pentru răspuns !”

și au primit ca răspuns acest link:

HOTĂRÂRE nr. 6 din 04.02.2021 a CNSU privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, suplimentarea stocurilor de urgență cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19

 

Clar ca 90% dintre oameni nu pricep nimic din bâlbâiala asta de lemn!

– am îngroșat și noi concluziile doamnelor ăstora care, (a calculat cineva pentru noi), iată CE FAC PENTRU STATUL ROMÂN:

 

Și, în „contrapartidă”, iată CE FACE STATUL ROMÂN PENTRU ELE:

„Cum adică fiecare caz la punctul de trecere al frontierei. E iarnă, e frig, ăștia ne îmbolnăvesc cu zile. Nu țin cont de numărul mare de îngrijitoare care trec frontiera zi de zi, nu țin cont de capitalul pe care-l introduc în țară, chiar politicul, care ar trebui să acționeze pentru social, nu invers… nu știu ce să mai zic.”

„În 22 decembrie am trecut pe la Nădlac autostrada, și polițistul o ținea una și bună că am dreptul să stau doar 3 zile pe teritoriul României. Eu i-am expus legea cu toate hotărârile, le aveam salvate pe telefon. Acel domn nu avea idee de hotărârea in vigoare și nici interes să o citească sau să se actualizeze:  decid ei si fiecare trece cum îi e norocu. În final, după un scurt scandal, nu m-au băgat în izolare… asta pentru că am știut legea si cum să vorbesc… dar nu toți sunt ca mine!”

Femeile și-au făcut o CELULĂ DE CRIZĂ, grupuri dedicate pe facebook, WhatsApp etc. și au solicitat răspunsuri punctuale la întrebări exacte.

„Am primit răspuns de la celula de criză. Dar si acesta este inutil, nu pot să-mi imaginez ce vor face cu cei care nu prezintă niciun test. Vreau să văd, îi vor ține între vămi?”

…îți jignește inteligența emoțională un asemenea răspuns și te face să vrei să devii cetățean elvețian… dacă se poate ieri!

ULTIMA ÎNCERCARE: PETIȚIA!

Noi, asistenții sociali (Îngrijitoare de bătrâni din Austria), vă rugăm să luați în considerare următoarele doleanțe:

– Solicităm validitatea testului Antigen la punctele de frontieră ale României, datorită faptului că acest test este validat la nivel European, este gratuit in Austria și rezultatul se eliberează în doar maxim 20 de min.

– Excepția de la carantină, deoarece din prisma muncii pe care o prestăm suntem persoane cu risc minim de infectare.

– Luați în considerare ca multe dintre îngrijitoare nu au posibilitatea să facă un test PCR, având în vedere că nu există infrastuctură adecvată și este foarte scump.

– Doresc,  ca cetățean român sa pot  intra în tara mea, chiar dacă nu dețin un test PCR sau Antigen, cu posibilitatea carantinării.

PETIȚIA POATE FI SEMNATĂ PORNIND DE LA UN CLICK AICI:

https://www.petitieonline.com/solicitam_validitatea_testului_antigen_la_punctele_de_frontiera

***

O emoționantă SCRISOARE DESCHISĂ a fost compusă de jurnanistul Dumitru Sârghie întru solidarizarea sa cu aceste doamne!

Dragi colegi,

Noi suntem cei 30.000 de îngrijitori români care lucrează în Austria. Trăim în secolul puterii absolute a celor bogați împotriva oamenilor nevoiași… în special, împotriva românilor ale căror guverne, de ieri și de azi, nu ne-au considerat și nu ne consideră demni de luat în seamă, în țara noastră, sfidându-ne dreptul de cetățean, dreptul de a trăi și fundamentalul drept la muncă. Patria, prin reprezentanții ei, ale căror privilegii depășesc orice închipuire, ne-a ignorat și marginalizat în toată această perioadă de așa-zisă deschidere către lumea civilizată.

Guvernanții austrieci, deși sunt la curent cu greutățile și abuzurile la care suntem supuși zilnic, închid, la rându-le ochii. Dacă în România suntem tratați ca niște paria, în Austria, deși veniturile sunt, adeseori, mai bune, avem același statut de cetățeni „second hand” și, în consecință, disprețul autorităților de la Viena este oarecum sinonim cu cel al baronilor de la București. Fiecare consideră că nu trebuie să se implice câtuși de puțin pentru noi. Se vorbește despre discriminare, despre drepturile și libertățile omului, despre libertatea și demnitatea pe care țările dezvoltate le-o acordă celor veniți din fostele țări comuniste și de aiurea, însă, ca și la București, aici, în Austria, foarte multe astfel de „fericiri” sunt stipulate doar pe hârtie.

Suntem 30.000 de îngrijitori români sfâșiați de dorul de țară, amenințați și hărțuiți de agențiile de intermediere din patria lui Joseph HAYDN, iar viața noastră nu este deloc ușoară, așa cum își închipuie unii.  Se încearcă, pe toate fronturile, intimidarea și manipularea noastră. Punerea unora împotriva celorlalți, Dezbinarea. Suntem considerați doar o sursă de venit pentru agențiile de intermediere. Ni se impune semnarea unor contracte cu clauze abuzive, prin tehnici de șantaj, intimidare și manipulare. Uneori, chiar prin amenințări voalate.

În Austria, drumul spre Iad este adesea presărat cu flori… Cam asta este, în general, soarta noastră, a celor 30.000 de români, despre care europarlamentarii noștri români de la Bruxelles știu, însă în ciuda eforturilor pe care le-am făcut de a le abate atenția asupra noastră, prin intermediari din țară, nici n-au vrut să audă de noi. Nici cei de „stânga”, nici cei de „dreapta”, nici neomarxiștii și nici așa-zișii naționaliști care, de fapt, fredonează Internaționala Socialistă. Suntem în câmp deschis, în bătaia vântului și acest fapt ne amintește de versurile lui Petrini, din „Cel mai iubit dintre pământeni”, de Marin Preda: „Mamă, mamă, cresc nămeții și pierim, / Fără glie, fără țară, velerim și velerim!”

Așadar, haideți să ne cerem drepturile, să nu mai cedăm amenințărilor, să nu mai fim prada lor ușoară, să spunem „NU” abuzurilor și asta alăturându-ne in integrum, în organizația „DREPT”.  Să cerem respect, salarii corecte și condiții de muncă decente. Să refuzăm semnarea unor contracte cu clauze abuzive și să cerem apoi respectarea clauzelor contractuale legale nu doar de către noi, ci și de angajatorii noștri.  Să cerem implicarea instituțiilor statului austriac în medierea conflictelor dintre noi și angajatori. Haideți noi, cei din „DREPT”, să fim o organizație pentru îngrijitori bine informată, care apără interesele românilor din Austria, capabilă să spun un „NU” hotărât tuturor celor care vor să calce pe demnitatea noastră. Veniți toți alături de noi. Doar împreună vom reuși!

 

Lucian Valeriu, 10 februarie 2021 10:09

rasp2rasp1ingrijitoare_austriaTEST-ANTIGEN-COVID19