duminică, ianuarie 29, 2023

Mihai Fifor: „PSD susține adoptarea în regim de urgență în Parlament a reglementărilor privind combaterea epidemiei de coronavirus”

 

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

PSD susține adoptarea în regim de urgență în Parlament a reglementărilor privind combaterea
epidemiei de coronavirus

Partidul Social Democrat rămâne consecvent angajamentului de a sprijini orice acțiune utilă asigurării siguranței cetățenilor și va acționa pentru ca aceste ajustări legislative să fie adoptate rapid. Propunerile au fost transmise Parlamentului în urma apelului făcut de PSD care și-a afirmat sprijinul privind adoptarea în regim de urgență a reglementărilor, care nu pot fi realizate de guvernul interimar, dar care sunt necesare pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

În urma acestui apel al PSD, șeful IGSU a solicitat trei amendamente la Ordonanța de Urgență nr. 11/2020, privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei:
1) Abilitarea „Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase” de a propune suplimentarea bugetului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).
2) Posibilitatea ca suplimentarea bugetului IGSU să se facă din Fondul de rezervă al Guvernului.
3) Abilitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență să dispună, prin ordine cu caracter operativ, orice măsuri necesare pentru protejarea sănătății populației.

„Este cât se poate de clar că actualul Executiv, nu are capacitatea să adopte toate măsurile necesare pentru un răspuns adecvat la pericolul reprezentat de răspândirea coronavirusului. Înainte de toate se impune mai mult decât oricând o colaborare funcțională între instituțiile statului. PSD, prin preşedintele său Marcel Ciolacu, face un apel către toate forțele politice parlamentare să lase deoparte jocurile politice și să se alăture parlamentarilor social-democrați pentru adoptarea imediată a măsurilor urgente pentru creșterea capacității de răspuns în fața unei epidemii. Sănătatea și siguranța
oamenilor sunt prioritare.’’ afirmă senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news