Front 7 ȘTIRI

„Mioritic” sau cum?… Un CIOBAN de la o fermă din TURNU i-a împrăștiat creierii cu HAMFĂUL colegului său de băutură cu care „topise” PATRU LITRI de ȚUICĂ

 

 

Cadavrul unui bărbat a fost descoperit azi-noapte la o fermă din satul de graniță Turnu (a doua, cum intri în sat) întins pe un (să zicem) pat, zăcând cu creierii împrăștiați într-o încăpere insalubră în care, împreună cu alți ciobani, „se beau reciproc mințile”.
Macabra descoperire a fost rezultatul unei sesizări vizând un conflict cu bătaie pe fondul unei „alcooliade” greu de descris într-o știre – dar cert e că s-au consumat, în ziua de 1 martie, cel puțin „patru litri de țuică de prună în doi oameni” , conform mărturisirii autorului crimei… care s-a dovedit a fi fost mult prea beat încât să observe că, după o bătaie cruntă administrată cu hamfăul* acesta era mort-mort – așa încât l-a întins pe pat și a fugit pe câmp, aiurea, cu încă un cioban care participase și el la o parte din „orgie”.

Au fost prinși în circa trei ore, după o „goană pe câmpii ca în filmele cu cowboy” (conform unei surse) și reținuți de polițiști, iar martorului – care nu participase în niciun fel la actele de violență – i s-a dat drumul acasă.

„Bărbatul a fost reținut prin ordonanță începând cu ora 6 a acestei zile și va fi prezentat magistratului-judecător pentru arestare preventivă pe 30 de zile sub acuzația de omor. Acesta și-a recunoscut fapta și a povestit-o cât a putut de amănunțit” – ne-a declarat procurorul care a instrumentat cazul, Pavel Palcu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

……………………………………

ACTUALIZARE – ora 11.00

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrulParchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus la data de 02.03.2020 punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului – în vârstă de 25 ani – cu privire la comiterea infracţiunii de omor, prev. de art.188 al.1 C.p .

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că:  În după amiaza zilei de 01.03.2020, în urma unor altercaţii pe fondul consumului de alcool, inculpatul, zilier la o fermă dintr-o localitate a jud.Arad, i-a aplicat victimei de sex masculin, în vârstă de 48 ani, mai multe lovituri cu un obiect contondent dur în regiunea capului, provocându-i un traumatism cranio-cerebral deschis şi mai multe fracturi osoase, iar ca urmare a leziunilor suferite victima a decedat.

Inculpatul urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că acţiunea penală are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi se pune în mişcare când există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă în acest sens, iar reţinerea constituie măsură preventivă, activităţi care nu înfrâng principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură persoanele cercetate.

……………………………………………………

* (cf. DEX: hamfău sn [At: GHEȚIE, R. M. / V: ~flău / Pl~ăie / E: mg hémfa] (Reg1 Lemn (sau răscruce) la căruță sau la trăsură de care se leagă funiile hamurilor. 2 Cruce la ham Si: (regchișafău, drepșenie, logău, orcie.)

 

 

Critic Arad, 2 martie 2020 7:22