joi, iulie 7, 2022

Mircea Purcaru: „Conform estimărilor Băncii Mondiale, economia României va continua să crească în perioada 2018 – 2019”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ -ALDE Arad]

Mircea Purcaru, vicepreședinte ALDE Arad, consideră că raportul Băncii Mondiale,Global Economic Prospects”, demonstrează că alarmiștii care anunțau un dezastru economic în 2018 au fost fie neinformați, fie rău intenționați.

Conform estimărilor Băncii Mondiale, economia României își va continua creșterea, atât în 2018, cât și în 2019. Astfel, economia României va înregistra un avans de 4,5% în 2018 şi de 4,1% în 2019, faţă de o creștere de 3,7% şi, respectiv, 3,5%, previzionată în iunie”, se arată în raportul Băncii Mondiale.

Mai mult, Banca Mondială se aşteaptă ca România să raporteze pentru 2017 o creştere a PIB-ului de 6,4%, faţă de 4,4%, previzionată în iunie.

Nu insist pe celelate concluzii ale raportului, favorabile Românie, ci mă rezum strict la creșterea economică, pentru că aceasta ar trebui să le închidă definitiv gura casandrelor cârtitoare care tot anul 2017 s-au dat de ceasul morții să prezică apocalipsa economiei României în 2018. Iată, Banca Mondială arată că acești cârtitori fie habar nu au despre ce vorbesc, fie, mai degrabă, au fost plătiți ca să distrugă credibilitatea Guvernului și a coaliției de guvernare. Mă îndoiesc că vor înceta să facă acest lucru, dar este bine ca românii să cunoască adevărul, să știe că bugetul a fost alcătuit pe previziuni corecte și nu pe estimări nerealiste, cum au încercat cei din opoziție să acrediteze, pentru a semăna neîncredere în măsurile luate. Pentru că, așa cum am mai spus, cu cât Guvernul reușește să implementeze mai multe legi corecte, fie economice, fie de altă natură, chiar dacă este permanent tracasat, ca să nu poată lucra, cu atât scad șansele actualei opoziții la alegerile următoare”, declară Mircea Purcaru.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news