Mokador Caffe cu aromă de… SRI. „Ofițerul-fantomă” Cătălin Boghicevici nu lipsește din combinații dubioase cu italieni renegați, posesori de arme nedeclarate și vânători de păsări pe coclauri (I)

mokador 1 640x360 1
Distribuie:

 

O știre pe scurt

În urmă cu câteva săptămâni a fost demarată o percheziție, la o adresă din zona centrală a Aradului, vizând o sesizare privitoare la existența unor arme de foc nedeclarate. Cu acest prilej, Albiero Giorgio, cetățean italian foarte cunoscut pe piața cafelei (dar și pentru multe alte activități) a fost nevoit să dea explicații privitoare la mai multe arme descoperite în locuința pe care o ocupă – în speță mai multe puști de vânătoare nedeclarate, unele foarte scumpe, între care un  Winchester  cu pompă, calibru 12mm și pat cu inserție  de fildeș, muniție și multe păsări congelate vânate cu armele de vânătoare confiscate.

În urma percheziției s-au dispus măsurile de  cercetare penală pe care le impune legea, doar că dosarul, odată ajuns pe mâinile  polițiștilor (din informațiile noastre, ale acelorași polițiști asupra cărora planează suspiciuni serioase de legături „oculte” cu cei din spatele Mokador Caffe și Cătălin Boghicevici) a devenit top-secret chiar și în interiorul IPJ Arad.

Ante-percheziție

Înainte cu câteva zile de percheziția cu pricina, a avut loc o „petrecere” la sediul Mokador  Caffe, pe C-alea Radnei nr 184, (firmă aflată în vizorul Oficiului pentru Spălarea Banilor) – o inaugurare la care a participat multă „lume bună”, inclusiv un general dintr-o structură informativă. Scopul și durata vizitei „oficiale” rămân în sfera retoricilor conspiraționiste.

Cine este Mokador Caffe și de unde  „teoria conspirației”?

Brandul Mokador a fost înființat în Faenza (Italia) în anul 1967. Fondatorul său este  Domenico Castellari care a început afacerea de la o cafenea. Compania Mokador Caffe România a luat naștere în anul 2015, fiind distribuitor pe toată Europa de Est, al brandului de cafea Mokador din Italia. Acesta are ca și activitate distribuția de cafea, ceai, aparate și alte produse specifice.

Mokador Caffe România cu sediul principal în satul Archiș, comuna Archiș nr. 128, județul Arad, din anul 2016 are un sediu secundar în Arad… fix în clădirea situată pe Calea Radnei nr 184 aparținând, până nu demult, fostului ofițer SRI Cătălin Boghicevici.  Oficial, Cătălin Boghicevici și soția Claudia Boghicevici, au vândut întreaga clădire+ teren aferent către SC Qualita Caffe Srl cu sediul în satul Archiș, comuna Archiș nr. 128 C, județul Arad, care are sediul social la aceeași adresă cu SC Mokador Caffe. Nu faptul că au vândut-o naște speculații ci prețul tranzacției, mult subevaluat și evident disproporționat în raportare la cel al pieței pentru un asemenea imobil: 150.000 euro (este valoarea tranzacției precizată de Claudia Boghicevici în ultima Declarație de avere de pe site-ul CJ Arad). Neoficial, Mokador Caffe de pe strada Radnei nu este altceva decât un cuib cald pentru membri unor „familii apropiate”… chiar pentru polițiști ai IPJ Arad. Coincidență sau nu, sunt vehiculate numele acelorași polițiști care au instrumentat dosarul de evaziune fiscală al familiei Puică și în care toate drumurile ar fi dus spre același autor, Cătălin Boghicevici, care a scăpat numai cu o banală calitate de martor – până acum, cel puțin.

În această încrengătură se creează evidențe ce sar în ochi… 

Prima

Ai zice că satul Archiș, comuna Archiș, este un paradis al afacerilor exotice cu cafea! La nr. 128,  din satul Archiș, au declarat sediul social principal, patru societăți comerciale, din care 3  au în spate asociați-cetățeni italieni, direct sau prin interpuși. Cu sediul social în Archiș apar: SC MOKADOR CAFFE ROMÂNIA SRL  (societatea care are sediul secundar pe C-alea Radnei nr 184), SC QUALITA CAFFE SRL ( societatea care a cumpărat clădirea din C-alea Radnei, nr 184 de la familia Boghicevici la prețul de 150.000 euro), SC ALBIERO GROUP SRL (societate care activează în agricultură, gestionează un fond de vânătoare și care are legătură cu perchezitia la domiciliul din Arad al unui cetățean italian asupra căruia au fost descoperite  armele de vânătoare nedeclarate) și  o Intreprindere Individuală a unei persoane fizice…

Strategia de dezvoltare a comunei Archiș de care aparține satul Archiș, atâta câtă e, pare dedicată celor care vor să-i dea cu flit civilizației, nici pe departe vreun „bussines center”… Astfel, cum ar putea un cetățean italian, cu afaceri prospere (cel mai mare distribuitor de cafea, aparatură și produse exclusiviste din domeniu)  să-și gestioneze imperiul dintr-un sat care este populat de 446 de locuitori și are bifate multe puncte slabe, dintre care cel mai important pentru orice afacere este – nu-i așa? – lipsa semnalului de telefon mobil, respectiv de internet?

A doua – Familia Boghicevici nu are noroc în afaceri imobiliare, tranzacția este una mascată sau nu a fost precizat prețul real în scopul diminuării impozitului datorat statului aferent sumei din tranzacție –

altfel nu putem înțelege de ce, un imobil nou construit, cu destinația de spațiu comercial pentru birouri, cu teren aferent construcției este vândut la prețul a două apartamente. Suspiciunea nu e forțată din moment ce, un alt imobil, cu aceeași destinație, amplasat la 2 minute distanță, pe C-lea Radnei nr 196, este evaluat și scos la vânzare la prețul de 1.500.000 euro + TVA ( AICI – anunț postat în 13.02.2017). , adică, la un preț  cu de 10 ori mai mare… respectiv cel real.

A treia – Retorici și puțină teorie a conspirației

Cât este ghinion și cât este implicare în combinații necurate a lui Cătălin Boghicevici? De ce, personajul Cătălin Boghicevici și polițiștii care „și-au făcut bine treaba” în dosarul de evaziune fiscală – cazul Puică- apar în peisajul ăsta împreună… strânși în jurul aceleiași afaceri? De ce încrengătura de firme cu ramificații în Italia și-a făcut centrul de comandă exact într-o locație asociată unui (fost) ofițer căzut în dizgrația sistemului? Este clădirea de pe C-lea Radnei, nr 184, un centru al SRI? ( acest fapt ar justifica prețul simbolic al tranzacției dintre Boghicevici și SC QUALITA CAFFE SRL). De ce un centru al SRI a fost plătit din banii unei societăți comerciale cu ramificații în Italia? Au acele firme nevoie de protecție SRI? Sunt acele firme înființate sub acoperire (în baza art 42 din Legea 14/1992 modificată) sau pur și simplu asistăm în timp real la transformarea băieților-în uniforme în mafioți din famiglii renegate în Italia, stabilite în România? Tăcerea legată de percheziția de la domiciliul din Arad al cetățeanului italian este parte a acestei „frății”?

A patra – Firmele sub acoperire ale SRI au bază legală. Mai mult, SRI poate presta servicii la cererea persoanelor fizice sau juridice, evident, contracost…

Art. 42 din legea nr.14/1992,modificat prin OUG nr 72/2002:

Fondurile băneşti necesare pentru desfăşurarea activităţilor în Serviciul Român de Informaţii se asigură astfel: de la bugetul de stat, din venituri extrabugetare, din credite externe şi din alte surse legal constituite.

Veniturile extrabugetare se constituie din: contravaloarea bunurilor valorificate potrivit legislaţiei specifice sectorului de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, din sumele încasate din prestări de servicii executate la cererea persoanelor fizice şi juridice, prin unităţile Serviciului Român de Informaţii, în domeniile şi în condiţiile stabilite prin ordin al directorului Serviciului Român de Informaţii, şi din alte venituri realizate în condiţiile prezentei legi.

Veniturile extrabugetare obţinute, în lei şi în valută, vor fi utilizate integral pentru finanţarea cheltuielilor curente şi de capital, iar disponibilul rămas la sfârşitul anului va fi reportat în anul următor şi va fi folosit cu aceeaşi destinaţie.

Planificarea, evidenţa, utilizarea, justificarea şi controlul cheltuielilor operative destinate realizării activităţii specifice Serviciului Român de Informaţii se efectuează în conformitate cu regulile generale în această materie, aprobate de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Clădirile, mijloacele de transport, aparatura tehnică şi celelalte mijloace materiale necesare Serviciului Român de Informaţii se asigură prin hotărâre a Guvernului sau se achiziţionează în condiţiile legii.

Terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea Serviciul Român de Informaţii sunt bunuri proprietate publică a statului.

Serviciul Român de Informaţii primeşte şi administrează bunuri proprietate publică şi privată a statului, putând să le închirieze în funcţie de regimul lor juridic, reţinând sub formă de venituri extrabugetare o cotă-parte de 50% din valoarea chiriei încasate.

Serviciul Român de Informaţii are parc propriu de mijloace de transport pentru aparatul central şi unităţile din subordine, care se stabileşte prin tabelele de înzestrare a unităţilor, aprobate de directorul Serviciului Român de Informaţii.

A cincea – Firmele sub acoperire ale SRI deși înființate legal, fraudează statul grosolan având suport al structurilor ANAF

care, chiar dacă le controlează, aceste controale sunt formale.  AICI cazul de notorietate în care Anton Pop, un funcționar din conducerea teritorială a ANAF, a fost pomenit în postura de „Tony, șeful Gărzii Financiare Arad. El ne ajuta. De la el primeam graficul transporturilor… în ce zile să intre camioanele și în ce interval orar… lui Tony îi dădea Boghicevici 300 de euro/ camion. Când se adunau mai multe transporturi se întâlneau și-i dădea banii.

Informații conexe:

 Legea nr. 14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii

Ordonanţa de urgenţă nr. 72/2002 pentru modificarea art. 42 din Legea nr. 14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii

LEGE   Nr. 555 din 15 octombrie 2002 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 72 Serviciului Ro/2002 pentru modificarea art. 42 din Legea nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea man de Informatii

 

NOTĂ: Prin acest material NU se urmărește o campanie negativă pentru produsele Mokador.

Categorie: Investigații
Etichete: Albiero Group, Catalin Boghicevici, Claudia Boghicevici, Mokador Caffe, Qualita Caffe, SRI
Distribuie:
Articolul anterior
„Trompeta” lui Falcă a împrăștiat promisiuni false, ca de obicei: UTA va juca returul la Șiria
Articolul următor
Ce mutații politico-sociale au produs protestele de stradă? Cel mai recent sondaj profesionist generează interpretări (de)favorabile tuturor taberelor [INTEGRAL]
Bagă un „16”

12 comentarii. Leave new

  • Sasha Romanov,in judetul Arad nu exista sat Archis comuna Archis,ori ii sat ori comuna,mai multa atentie,ms.

    Răspunde
  • avatar of un fost "golan"
    un fost "golan"
    15 februarie 2017 12:43

    Ai „uitat” sau nu ai stiut de cel care a intermediat tranzactia dintre interlopul cu 8 clase Cilan (sageata italienilor mafioti) si Boghicevici („famiglia”)?!?
    Este vorba de „prietenul” tau, ex-Sultanul Iotcu! Toata increngatura de italieni cu fosti hoti din domeniul petrolier (Cilan) este opera lui!
    Si cel care proteja pentru el toata povestea este chiar cel care trebuia sa ancheteze faptele de care se vorbeste!
    GHici cine poate fi!
    Sa va ofer un mic ajutor: sotia acestuia lucreaza la respectiva firma si se numeste dna Jurca!

    Răspunde
  • Ce rol o fi avand fostul deputat PSDCipri Luca cu treaba asta. Domnu Nicu ai stricat orzul pe gaste. In traducere ai umplut de euroi niste fraieri de prin politie si nu numai. Esti convins ca asta cu armele a fost o gluma. Distractia urmeaza.

    Răspunde
  • Acest Cilan este un paradox, cu cat alearga mai repede cu atat e mai aproape. De o strada din Arad numita 6 Vanatori.

    Răspunde
  • Felicitări,jos pălăria în fața unor jurnaliști adevărați! Poate materialele voastre, excelent documentate,ajung și pe la parchetul din Arad, dacă nu-i in pauză, și la DNA/ DIICOT central, că la cel zonal e jena…!

    Răspunde
  • Cafeaua MOKADOR este promovată de TV ARAD,o TV unde privește familiea Falca și mai vreo câteva zeci de rude/ slugi, unde spală bani nu doar autorități arădene ci și firme de casă. Vedeți cine este patronul TV ARAD,care este implicarea lui Falcă și gradul de rudenie…Sau intrebati- l pe Ghilea Show…Ce lingău libidinos…!

    Răspunde
  • inutil a mai acrie acea Nota de la final. Daca nu se dorea stricarea imaginii Mokador nu se punea atat accentul pe ea :).. dar daca voi spuneti, ok. Puteti pune inca o Nota cine si cât v-a dat pentru „nu vrem sa stricam imaginea mokador” 🙂 Salut

    Răspunde
    • Ba da, era obligatoriu, pentru ca in acea perioada, compania Mokador era in plina de campanie de promovare a produselor sale. Noi nu am luat publicitate (nici nu ni s-a propus) – iar daca nu am fi inserat chestia aia, ar fi crezut toata lumea ca cersim santajist. Ceea ce nu e cazul… daca ne cunosti.

      Răspunde
  • Mergeți la nr 196 la securistul Mogos Viorel și faceți verificări la firmele lui la banca lui IFN Ro Credit și la Odvos , Blaj ect ect și veți vedea ca aicea e pistol cu apa povestea.
    Știți ce avere are? Cine este in spatele lui?
    Ăștia toți la un loc nu au 30% din ce are el.
    E prea deștept pentru voi ! Asta nu își găsește nașul doar într-un singur mod sicilian….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie