Front 7 N-CAZURI

MONEASA a ajuns „patria HOȚILOR” și „perla SCANDALURILOR” – iar dacă DNA ar face un TUR între Judecătoria Gurahonț și Primărie, ar salva nu doar comuna, ci și planeta de primarul Nuțu Herbei!

 

Primarul Comunei Moneasa, Ioan Nuțu Herbei  este un fel de Marian Oprișan  mai mic (dar asta doar pentru că Moneasa e mai mică decât județul Vrancea), mai prost îmbrăcat și care umblă mereu mangă – îmbătat de propria-i putere… lumea din  afara acestui „halou” constând, pentru el, în „amănunte care se rezolvă”. Ca „realizări în plan metafizic”… ca să zicem așa, Nuțu îl bate pe Oprișan pentru că se crede Dumnezeu – pe când Oprișan se crede doar propria sa mamă: „Eu sunt Dumnezeu aici!”  e o replică pe care toți cei care s-au certat cu individul – și-s cu miile! – au auzit-o din gura acestui hulitor.
Mandatele sale de primar, din 2011 începând, au însemnat – și încă înseamnă – cel mai mare dezastru din istoria altădată frumoasei stațiuni, actualmente „chelită” de copaci, de valori și depopulată (a ajuns la sub 800 de locuitori!) mai evident de dezastre naturale  – nimic altceva decât pedepsele naturii asupra omului care o îngrijește prost – și, mai puțin evident, dar știut de toți locuitorii de acolo (cel puțin), de cele umane.
Ioan Nuțu Herbei este numele uman întreg al acestui dezastru care a devenit Moneasa.

Cauzele „supraviețuirii politico-judiciare” ale primarului Herbei

în funcția în care, de altfel, a fost ales de majoritate sunt multe și ascund povești imunde. Le-am mai povestit… le vom mai povesti… am avut și personal parte de „întâmplări tâmpite” cu personajul. Nuțu e genul de om care livrează fiecăruia dintre interlocutorii cu care dă față, prin telefon sau orice alte mijloace de informare în privat, că „am bani să-i cumpăr pe toți… toți îmi sunt datori… n-are nimeni ce să-mi facă” – iar dacă stai să gândești atent și sincer lucrurile, pare că zice adevărul – un adevăr trist, dar pe bune pentru că: 1. Are dreptate când zice că are bani mulți: ei sunt rezultați de pe urma furtului de copaci din zonă (multitudinea de linkuri ușor de găsit pe internet, practic, dovedind totul).
Aceasta este o poză din august, anul acesta, „de flagrant”:

2Colegii de partid și de stat îl apără… pentru că Moneasa, așa urâtă cum e, a rămas singurul „loc de joacă mai departe de capătul grădinii” din acest județ – și adevăru-i că mulți au fost (și se mai duc încă) la „joacă” pe-acolo… fapt care, după cum se știe, lasă urme!  3 – pentru un „caracter” ca Nuțu, dacă nu-l apără colegii de partid chiar nu-i o problemă: schimbă partidul – cum este auzit zilele astea că „negociază cu Cionca să intre în PNL… că s-a săturat de PSD” (vă zice și singur dacă aveți nervi să beți cu el). Și 4Juridic vorbind, în galeria foto am selectat 6 pagini scanate pline… toate pentru litigii privind încălcarea dreptului la proprietatea privată – procese în care sunt implicați oameni simpli, oameni-vedetă… și dacă veți zice, după ce le veți citi, că „într-o primărie de comună e normal așa ceva” – ei bine… convingeți-vă singuri făcându-i o vizită primarului de Moneasa la o oră neanunțată în sediul administrativ a… deja fostei „perle de la poalelele munților Codru Moma”. Cum poți să crezi că atâtea zeci de litigii amânate cu anii… zeci de drame peste care nu s-a uitat nici dracu`… zac acolo și se fac praf din alt motiv afară de o înțelegere coruptă dintre primar, polițiști, procuror și judecător?!

O gașcă de hoți a adunat Nuțu Herbei în jurul său – pe asta bazându-se succesul său politic (atâta cât e, aflat în declin, dar încă la putere).

De ce merită frecventată Primăria Moneasa de DNA?

Voturile lui Nuțu Herbei se bazează pe masa de cetățeni romi, cărora le-a făcut acte de identitate cu domiciliul pe Moneasa și, mai ales (ca să-l aleagă sigur – desigur!) i-a făcut stăpâni ai spațiilor din centrul stațiunii. Țiganii (că deja trebuie coborât nivelul discuției), le închiriază „la tot felul de săraki” alegându-se cu vreo 400 de euro pe lună din combinația asta.

Astăzi (15 noiembrie, 2019), din informațiile pe care le avem („zgârcite” – pentru că în Primăria Moneasa domnește o stare de „paranoia perpetuă”, nimeni neriscându-și postul pentru că a dat informații presei), are loc o „ședință anunțată cu scântei”, la care Nuțu Herbei își aduce „gașca de asistați” pentru care e „bulibașă”… tata lor.

SCANDALUL LA ZI se bazează pe faptul că, de capul lui și fără aprobarea Consiliului Local a început să construiască platformele pe care le puteți admira în toată „splendoarea” lor, în vederea prelungirii rândului de gherete urâte, inutile și, mai ales, poluante (pentru că gunoaiele rezultate ajung în natură… via direct Pârâul Moneasa!):

(mai multe, în galeria foto).

O „șpagă electorală” ordinară sunt aceste gherete – pe care „asistații” le închiriază, la rândul lor… încă dinainte să le ocupe – iar acest motiv, coroborat cu cele patru înșirate mai sus, ar trebui să aducă DNA la Moneasa și să scape nu doar comuna, ci și întreaga planetă – vorbim aici despre zeci de mii de copaci tăiați ilegal din fondul silvic al comunei… deci nu e nicio exagerare ultra-ecologistă aici – de primarul Nuțu Herbei.

***

Articole asociate:

 

Primarul din Moneasa a declarat deschisă o PÂRTIE DE SCHI NEOMOLOGATĂ… în ziua în care PARCHETUL a fost sesizat pentru comiterea a trei fapte PENALE de către el însuși pe EXACT același teren!

PISTA DE SCHI de la Moneasa va ajunge la DNA. Primarul Nuțu Herbei este acuzat că a executat lucrări de NIVELARE FĂRĂ AUTORIZAȚIE pe proprietăți care nu sunt ale Primăriei

Lucian Valeriu, 15 noiembrie 2019 11:55

gherete-moneasa-4gherete-moneasa-3gherete-moneasa-2gherete-moneasa-1moneasamoneasa-primariamoneasa1HERBEI-2HERBEI-3HERBEI-1HERBEI-6HERBEI-5HERBEI-4MONEASA-3