„Muschetarii ROBOTICII” de la Liceul Național de Informatică Arad sunt mai MOTIVAȚI decât oricând să facă o figură frumoasă la Faza NAȚIONALĂ „BRD FIRST Tech Challenge Romania”

 

Echipa „Muschetarii roboticii” a Liceului Național de Informatică Arad a avut o prestație deosebită la Competiția regională de robotică  pentru elevi, de la Timișoara 22 -24 februarie 2019, organizată de Nație Prin Educație și BRD FIRST Tech Challenge Romania, iar în aceste zile, toată atenția este acordată pregătirii pentru participarea la faza națională din martie 22-24 București.

Locul I la categoria Think Award, calificarea in semifinale și calificarea la faza națională a competiției pe locul 6 dintr-un total de 36 de echipe participante din vestul țării și din străinătate spune (aproape) totul despre acești copii inventivi, inteligent și bine coordonați.

Rezultatul este urmarea orelor de muncă din vacanțele de iarnă, din timpul sâmbetelor și dupa-amiezelor, petrecute in laboratorul de robotică de la școală, de către elevii: Deian Trif, Cristian Matiuț , Emanuel Pele, Bogdan Stana, Alexandru Bulzan, Samuel Toth, Alex Farcaș, Priscilla Rus, Pavel Oană, Cosmin Balint, Martina Minea.  Aceștia organizați in diviziile tehnică, programare, marketing, driveri și mentori au  cercetat și aplicat  diverse soluții pentru ca robotul  D’Art  2 să-și indeplinească misiunea din sezonul acesta.

Echipa este coordonată de profesoarele Romana Sălăjan și  Liana Rus și  a luat ființă in toamna anului 2017 impreună cu  primul robot  „D’Art 1”. La faza națională de la București, a competiției BRD FIRST Tech Challenge Romania, sezonul 2018 Muschetarii au obținut premiul II la secțiunea Motivate Award.

In urma popularizării activității și rezultatelor obținute de Muschetari,  in liceu a crescut  numărul de elevi iubitori de robotică, inființându-se  incă 2 echipe de robotică: una  pentru liceu și una pentru elevii de gimnaziu (FLL). In cadru echipei FLL mentor este  leader-ul echipei  mari, Deian Trif.

Valorile promovate de BRD First Tech Challenge: implicare, entuziasm, colegialitate, muncă in echipă, corectitudine, profesionalism  s-au marcat in acțiunile și caracterul muschetarilor.

Echipa și mentorii ei mulțumesc  sponsorilor, in mod deosebit LICCO PROMPT 2000 , conducerii Liceului Nașional de Informatică și tuturor susținătorilor.

 

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy