NEOFICIAL

Deputatul Măduța și cartelele prepay – un dosar DIICOT (deocamdată) „în șoaptă”

 

Măi, dragi cititori, voi l-ați observat pe deputatul Flavius Măduța părăsind „scena politică” pe șest… pe scara de incendiu… în timp ce noi ne uitam în altă parte? L-ați văzut cum „s-a retras din politică” pe nesimțitelea… de de-acum 6 luni nu mai auzi de el nimica-nimica… de parcă nici n-ar fi fost?!

Să focalizăm oleacă, zic… neoficial măcar… că nu-i deloc de neglijat subiectul.

De pe 2 octombrie, 2015 (adică dinainte de #Colectiv… adică de pe timpul lui Pazvante…), pe pagina Flavius Maduta – Deputatul tau nu s-a mai făcut niciun upload… asta în condițiile în care, vorba lui din 28 September 2015Sâmbătă colegii din PSD mi-au acordat încrederea de a conduce în continuare organizaţia municipală.” Păi cum dreaq?… că nu-nțeleg! Adică cum să-ți lași baltă ditamai partidul cu supuși cu tot, în plin „mandat de exercitare a demnității de parlamentar”, la trei zile după ce ai fost ales și numit patriarh pe plan local și chiar central… imediat după ce ai ținut următorul discurs: „O dată în plus, am convingerea că în politică şi în societate, avem nevoie de caracter. În viaţa de zi cu zi, vedem fiecare din noi la tot pasul că se dă o luptă între bun simţ şi tupeu, între competenţă şi incompetenţă, între pricepere şi nepricepuţii care ţin cu tot dinadinsul să strice. Politica în mod special este parazitată de oameni care au în minte doar interesul personal şi, mai rău decât atât, vor să-şi facă un rost în viaţă prin politică. N-am întâlnit un om cu bun simţ, aproape de fenomenul politic, care să nu fi simţit o dată sau de mai multe ori tentaţia de a se retrage. Îi felicit totuşi pe cei care nu o fac, pe cei care se implică în continuare, crezând că binele este posibil. Sunt mândru că în organizaţia pe care o conduc, aceşti oameni sunt mai mulţi, chiar dacă nu sunt mândru de tot ce s-a întâmplat sâmbătă. Adevărata lupta în politică nu este doar între partide şi candidaţi, ci între oameni capabili să promoveze corectitudinea în politică şi cei care vor să profite cu orice preţ de politică. Atât timp cât speranţa va fi mai puternică decât sila, voi lupta pentru un partid unit, cu oameni competenţi şi cumsecade. Vom continua să atragem toţi acei oameni care au principiile noastre, să pornim de la idei şi de la binele Aradului, pentru a ajuta la schimbarea reală pe care o aşteaptă arădenii” – cum?! Îi ca și cum un rege ar abdica după „missa încoronării”… ca și cum un mire i-ar zice „adio” miresei lui imediat după „Isaia dănțuiește”!… Ce apocalipsă a venit peste tine, dom deputat?! Ce telefon din fundul iadului ai primit de te-a speriat așa?! Ce cagule ți-au apărut în vis sau în realitate?!

Politica în mod special este parazitată de oameni care au în minte doar interesul personal” zici?… Hmm! Tu ai scris asta cu mâna ta, Flaviuse?! Ai fost în deplinătatea facultăților mintale, morale și mistice când ai făcut-o publică?! A fost produsul unei cinstite reflecții în oglindă declarația asta – analiza alter ego-ului tău emanată cumva ego versus alter… sau invers?! Sau e explicația subliminală a fugii tale de la locul faptei – impertinența de la care ți s-a și tras… cum bănuim noi.

No, iaca, pe scurt și neoficial deocamdată, ce ni s-a șoptit nouă despre de ce-ai plecat de n-o să mai audă nimeni, în veci, de „politicianul Măduța” : că erai pe cale să cumperi (dacă nu cumva ai și cumpărat), direct sau prin intermediari (în orice caz: banii tăi erau…) niște găleți de cartele prepay care – deși tu probabil că te dai inocent că nu știi – trebuiau să ajungă la o rețea habar n-avem dacă teroristă… dar, din moment ce dosarul e la DIICOT (unde „T” înseamnă „Terorism”), nu prea ne permitem luxul de a nu bănui cine, Doamne-iartă-ne, are nevoie de cartele prepay „anonime” la găleată! Pe de cealaltă parte (cea dialectică – adică de unde începe firul și unde duce el), nu poți fi atâta de prost / slab pregătit ca procuror sau polițist încât să nu faci legătura dintre informația „Sorin Blejnar şi familia vând cartele în toată România” (titlu apărut în „Cotidianul”… hă-hăăă… dragii moșului, încă din 2012) și… famiglia SC Dial-Ton – o rețea amplă… cât România asta toată – din care… nahh… nu numai că Măduța face parte, dar chiar ea, rețeaua asta amplă, l-a dat lumii ăsteia politice pe Măduța… l-a făcut posibil!

D-aia cică te-au chemat băiețașii ăia, ți-au dat cu propria declarație peste nas și cu dosaru-n cap și te-au trimis la culcare… până se schimbă șefii sau iese Dacian Cioloș cu o declarație care să-i pună pe treabă pe ceilalți… la care nu mai ai „intrări”… că numai ce s-au angajat și tre să facă treabă.

Iar de aici până la offshore-urile din Budapesta ale „frăției Blejnar” mai e doar o mutare până la mat.

Și ca să simți, într-adevăr, ce „mare pierdere” s-a produs odată cu „volatilizarea” deputatului Măduța din politică, poftim de urmărește și înregistrarea absolut istorică a celui mai anodin discurs de politician posibil… singura, de altfel, pe care o găsești dacă dai search după Măduța pe youtube.

 

Radu Pandelea, 8 aprilie 2016 6:06