Front 7 PAMFLETE

NEWS ALERT, mânca-ț-aș: Belmondo și-a luat PISTOL… și fii atent cum se plimbă noaptea pe străzile Parisului un „interlop de garaj” din Checheci, amenințând că-și împușcă dușmanii pe ritmuri de manele!

 

Dacă la Paris, până ieri-alaltăieri, eram reprezentați de români precum Brâncuși, Enescu, Eugen Ionescu, Eliade sau Cioran… iaca, în An Centenar am ajuns să-l trimitem în „Orașul  Luminilor” pe întunecatul Belmondo – un cocalar prost din Arad care se plimbă prin Paris ascultând manele în timp ce amenință lumea c-o împușcă în general, și pe dușmanii lui, în particular.
Trebuie să recunoaștem că la o asemenea involuție nu se așteptau nici măcar adepții teoriei „ne ducem dracului în cap”!

Istoria percepției publice asupra „fenomenului Belmondo” începe odată cu „Operațiunea Împăratul” – iar cei cu memorie în domeniul socio-juridic interlop local își amintesc cum, în ianuarie 2009, soarta, naiba sau ambele l-au adus pe  Belmondo împreună cu ta-su adoptiv Uțu Rohozneanu și cu încă o grămadă de derbedei periculoși la „bătălia pentru supremație de pe strada Roșiori”, eveniment rămas în istoria străzilor din Arad ca „Marea Prăduială” – toți participanții la bătaia aia de sfârșit de ianuarie și de „generație” ajungând după gratii – și cei care au dat, și cei care au luat… nu-i mai enumerăm acum… unii dintre ei ispășind și pe moment… dar pe moment interesându-ne exclusiv Belmondo.

Fie vorba-ntre noi, Belmondo n-avea ce căuta în nicio știre serioasă. Din niciun film fiind, autoporeclitul „Tigru boschetar” n-a dat și n-a luat vreun pumn vreodată din simplul fapt dual că 1. habar n-are să se bată și 2. nimeni nu vrea să aibă un contact cu Belmondo, nici măcar în calitate de „ăla care l-a bătut pe Belmondo”: te umpli de căcat cu o asemenea „faimă”… inclusiv la propriu, la cum pute. Doar că Belmondo al nostru s-a făcut remarcat prin idioțenia sa încă de la primele contacte cu „spațiul public”, aparițiile sale la Tribunal provocând ilaritate, uluială și un contagios dezgust peste tot unde erau pomenite, ținând prima pagină a știrilor monden-penale cu perle precum „Cum poate procurorul ăla (Dan Ilarie) să ne țină pe noi, greii Aradului, închiși?” (chiar la începutul procesului) sau „No, acuma dacă ați văzut că martorii or spus că n-am făcut nimic, pot să plec acasă, nu?” (către judecătorul Teodor Dascălu, la audierile pe fond).
A luat cât Uțu și Fizi – 8 ani – și a ieșit ultimul din cei 12 care au picat în „Gruparea Rohozneanu”, executând aproape 7… tot de fraier ce e. Că orice e Belmondo, săracul… numai interlop nu: când porți toată adolescența chiloții lu` mă-ta și când te ia poliția din postura de „ăla care doarme în pat cu bună-sa”, când faci „recuperări” la birtul din gara Ineu și o iei în freză de la tata unuia de-acolo – și asta-ți va fi fost cam toată „cariera”… ăsta nu-i CV de Toto Riina, oricum ai lua-o.

Oricât de colorat-imbecil ar fi, însă, personajul nostru, nici pe dracu n-ar fi interesat „ce mai face Belmondo” dacă nu pica zilele astea cu o tâmpenie probabil mai mare decât toate pe care le-a comis în inutila sa viață. În cine știe ce puseu complicat de euforie retardă, pe propriul său perete de facebook (într-un fel, e mișto că-i lasă Zuckerberg pe toți retardații să-și etaleze public  „concepțiile despre lume și viață”), Belmondo Arad Marius se laudă cum și-a procurat un pistol menit să-i facă felul unui dușman – iar chestia asta o face de la Paris, unde ziua doarme într-un garaj (al unuia Alin, tot din Checheci… dacă mi-a funcționat casca fără paraziți), noaptea umblând pe străzi cu manelele duduind și amenințând cu moartea pe cei care l-au prigonit (sau ceva de genul… în orice caz, periculos).

Îți dai seama că sunt toate șansele ca pe Belmondo al nost` să-l aresteze ăia de la Paris pentru terorism d`ampulea, exact cum l-au arestat la Arad, tot d`ampulea, pentru apartenență la „crima organizată” (în condițiile în care el era un „simplu simpatizant”) – iar astfel vom putea să ne mândrim cu ce teroriști de tot căcatul avem de dat la export… repet… în Anul Centenar.
Io zic să faceți ceva cu Belmondo, până nu intrăm, definitiv, în galeria cu proști iremediabili ai umanității!

Și pănă nu-l șterge, să urmărim filmul cu

Belmondo la Paris

Publicată de Belmondo Arad Marius pe Miercuri, 19 Septembrie 2018

UPDATE (1 octombrie, 2018): L-a șters… dar era deja postat pe YouTube

Radu Pandelea, 28 septembrie 2018 4:26

belmondo3belmondo2belmondo1.jpgbelmodo

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783