CAMPANII

Nicușor Dan a fost la Arad s-o pună de-o „celulă de partid” [FOTO]

 

Prezența lui Nicușor Dan la Arad s-a vrut a fi un fel de „primă întâlnire după ce ne-am cunoscut și ne-am dat like-uri pe rețele” pe stil modern, plus – dacă iese – întemeierea unei „celule de partid”… pe stil clasic. Proaspăt ieșită din laboratoarele politicii autohtone, Uniunea Salvați România (USR) pare a fi o alternativă interesantă pentru politicienii refulați, pentru deviaționiști, pentru marginalii mereu în așteptarea unei grupări care să le reprezinte unicitatea, pentru cei care „au fost peste tot și s-au lămurit”, pentru intelecualii singuratici… acel gen. Aradul are mulți – și de bună calitate.
Nu știm dacă i-a ieșit lui Nicușor Dan „blind date”-ul. A ajuns la Arad obosit, cu un discurs mai degrabă pe stand-by decât pe play și a stat la masă cu oameni cu chef de vorbă lungă, de purtat discuții pe subiecte cronofage, care nu se terrmină niciodată. A răspuns la întrebări concentrat, a vorbit mai încet decât oricare dintre comeseni… nu avea vorbele la el… cel puțin nu pe cele cu care suntem obișnuiți să le auzim în limbajul politic prestat la televizor sau la tribuna Parlamentului… nimic sforăitor, nimic patetic, nimic exaltat… na… discurs de matematician. Listele de candidați pentru alegerile parlamentare din decembrie ne vor lămuri în ce măsură – și pe cine – va convinge programul său politic care, conform propriei mărturisiri, „nu are încă o ideologie, iar platforma este în lucru.”

Fișa tehnică a întâlnirii

Întâlnire Consiliul Local Civic Arad (CLC) şi Nicuşor Dan, preşedinte USB – Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi iniţiator USR – Partidul Uniunea Salvaţi România. Participanţi CLC:

Societatea de Medicina Familiei Arad, dr. Adrian Dărăbanţiu

Patronatul Român, filiala Arad, Marin Crişan

ARUD 89, Adrian Bun

Asociaţia Alternative Alzheimer, Ovidiu Popici

Forumul Democrat al Germanilor Arad, Michael Szellner

Scriitorul Gheorghe Schwartz

Asociatia 24, Marcel Lucaciu

Asociaţia Avantaj Plus, Dan Artimon

ProUrbe, Al. Nagy Vizitiu

Asociatia Italienilor din România – RoAsIt,

Participanţi USR:

Nicuşor Dan

Erwin Albu

 

Dialog USR – CLC

USR are ca țintă politică ocuparea a 10% dintre fotoliile din Parlament), iar necesitatea imediată a formațiunii, la nivel declarativ „ca formaţiune reprezentativă a societăţii civile” este „constituirea grupurilor de iniţiativă în cât mai multe judeţe ca pas preliminar pentru înfiinţarea de filiale funcţionale”.

Poziția CLC față de propunerile conducerii centrale ale noului partid sunt – tot la nivel declarativ – „prezentarea problematicii specifice fiecărei asociaţii prezente; necesitarea colaborării/conlucrării societăţii civile cu administraţiile locale sau cu administraţia centrală însă nu subordonarea sa sau anexarea politică” în concluzie, există „un dialog USR – CLC și intenția unei colaborări punctuale, pe domenii, și identificarea unor soluţii concrete ce pot fi integrate unui program politic”.

„Pentru a avea succes în acest tip de lume în care trăim, este nevoie de bani și de prieteni” – a pus Nicușor Dan punctul pe „i”-ul complex care se consituie ca factor esențial în bunul mers al unor treburi… indiferent de natura lor, răspunzând unei întrebări adresate de criticarad.ro.

 

 

Lucian Valeriu, 9 august 2016 9:12

DSC_5662DSC_5660DSC_5652DSC_5651DSC_5650DSC_5649DSC_5646DSC_5645DSC_5644DSC_5643DSC_5641DSC_5640DSC_5639DSC_5638DSC_5637DSC_5636DSC_5635DSC_5634DSC_5633DSC_5632DSC_5631DSC_5630DSC_5628DSC_5626DSC_5625DSC_5624DSC_5623dan-1