marți, iulie 5, 2022

„Nimeni nu-i uitat!” – o campanie propusă de cluburile LIONS pentru ajutarea azilanților Centrului „Adăpostul de Noapte”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ -Lions Club Arad 2007 / Lions Club Arad ]

Nimeni nu-i uitat!

Când ne așteptam să vină primăvara cu ghiocei și mult soare, a venit iarna cu soare ce-i drept dar cu temperaturi  de  -15 C. Toată lumea a fost luată prin surprindere, mai puțin Lions Club Arad 2007, care aflând că persoanele care beneficiază de serviciile Centrului  „Adăpostul de Noapte” nu mai primesc hrană  începând cu 1 martie, a luat toate măsurile de a asigura minimul necesar și după această dată.

Numărul persoanelor care se adăpostesc la acest Centru este variabil, în funcție de temperaturile de afară, variind între 25 vara  și 85 iarna, astfel că în aceste zile numărul locatarilor de noapte a fost de 75-83 persoane. În celelalte luni din an primesc hrană doar dacă noi, cetățenii acestui oraș, ne gândim și la ei.

Pentru primele doua săptămâni din martie, cina este asigurată de Lions Club Arad 2007 și de Lions Club Arad. Cele două cluburi ar dori să asigure hrana pe o perioadă mai mare de timp, dar și fondurile lor sunt limitate, depinzând de contribuțiile proprii și de cele ale sponsorilor, acei oameni de bine care vor să dea și societății din bunăstarea lor. De asemenea , cele două cluburi au și alte proiecte cum ar fi: burse lunare de studii pentru tineri care vor să învețe dar nu au posibilități materiale, proiecte pentru cei cu deficiențe de vedere, proiecte în domeniul sănătății și multe altele, de aceea banii trebuie împărțiți cu chibzuință.

Oamenii străzii sunt ai noștri și ei. Chiar dacă ne întoarcem privirea, ei tot acolo sunt. Nu știm care sunt motivele pentru care au ajuns în această situație, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să-i ignorăm, să ne aducem aminte de ei doar de Crăciun și de Paști. Haideți, împreună, să le dăm o mână de ajutor, să le asigurăm măcar o masă pe zi. Știți cât e costul pentru o persoană/zi? Pentru mulți dintre noi, neimportanta sumă de  5 lei- atât cât costă o pâine și o conservă. Vorbind cu cei de la Adăpost am aflat că nevoile lor sunt masi multe… ar mai avea nevoie de prosoape de baie si de lenjerie intimă.

Cu acest prilej, facem apel pentru toți cei care doresc să-și ajute semenii, Să Nu Uite și de cei de la Adăpostul de Noapte. Pentru oamenii de bine care vor să contribuie și ei și cu orice ar putea fi de folos pentru acești semeni ai noștri, adăpostul se află pe strada  Calea 6 Vânători, nr.55 in Arad.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.